0 kommentarer

Østen for solen af Julia Gregson

af d. 1. december 2010
Info
 
Sideantal

586

Udgivet

2010

ISBN

978-87-11-42692-0

Originaltitel

East of the sun

 

I 1928 gør tre unge kvinder og en utilpasset ung mand sig rede til at forlade London og rejse mod Indien på det gode skib Kaisar-I-Hind.
Den 16-årige, Guy, skal ud til sine forældre, som han ikke har set i de ti år, han har gået på kostskole i England. Den 18-årige Rose skal til Indien for at giftes med den udstationerede engelske officer Jack. Hendes veninde Victoria – Tor – skal med som brudepige. Og Viva, den 25-årige familieløse boheme, agerer chaperone for dem alle tre for at skaffe penge til den rejse, der skal bringe hende tilbage til hendes barndoms Indien på jagt efter viden om de forældre og den søster, hun mistede derude.

For alle de fire rejsende gælder, at de har langt mere med i bagagen end let tøj og gyldne drømme. Og undervejs på turen borer de sig længere og længere ind i hinandens liv.
Vel ankommet til Indien skal de nu hver især søge at opfylde meningen med rejsen. Og det er svært.
Guys dunkle sind giver ham voldsomme problemer. Rose opdager, at ægteskabet ikke er så let og ligetil, som hun troede. Tor kæmper bravt for at finde den potentielle ægtemand, der kan hindre hendes hjemrejse til de skrækkelige forældre i England. Og Viva kæmper med fortidens spøgelser og en heftig trang til at kontrollere sit følelsesliv til det yderste.

De ender ikke alle fire der, hvor de havde sat sig for at ende. Men rejsen er spændende, og som læser følger man intenst med i begivenhedernes udvikling for dem alle fire, mens man nyder beskrivelserne af det farverige, Gandhi-prægede, tumultariske, eksotiske Indien, der danner ramme om fortællingen.
Værd at læse.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter