0 kommentarer

NullerBørge af Maria Rytter

af d. 25. juni 2022
Info
 
Sideantal

89

Udgivet

2022

ISBN

9788775670451

Originaltitel

NullerBørge

Udgave

1. udgave, 1. oplag

 

NullerBørge bor i Lauras navle. Han passer godt på sig selv, for han er bange for at blive taget af fingeren. Det blev en han kendte nemlig. Men en dag bliver der frygtelig varmt i navlen og han beslutter sig for at søge nordpå, på Lauras krop, i landet som han opfatter som farligt. Undervejs møder han en pige og de følges ad. De møder forskellige andre væsner som befinder sig i landet, nogen mere farlige end andre. Og da de når i nogenlunde sikkerhed i Lauras øre, må der tilkaldes hjælp for de farlige væsner er stadig efter dem. Dem der bliver tilkaldt har ikke været tilkaldt meget længe, så ingen ved helt hvad der kommer til at ske. Men en krig udbryder og Lauras krop bliver igen mindre varm. Men kan NullerBørge vende hjem til sin navle igen? Og hvad med den pige han har mødt undervejs?

Det er en underholdene og anderledes fortælling som kan sætte fantasien godt i gang. Og er man lidt sart så vil man også kunne væmmes lidt ved tanken om alt det der egentlig bor på og i ens krop. Men det er virkelig sjovt og godt beskrevet, så man kan ikke undgå at morer sig imens man læser.

Laura som ejer kroppen hvor det hele foregår på, er blevet syg med feber og det er egentlig det som historien er bygget på. Så det kan også give børn en forståelse for at kroppen har mange funktioner der på forskellig vis samarbejder. Det er yderst kreativt beskrevet.

Bogen henvender sig til mindre børn hvor man kan læse op, større børn der læser selv men også den voksne som genre vil læse noget der bare er hyggeligt. De meget enkle illustrationer undervejs gør at man nemt kan forestille sig det univers der beskrives og det underbygger den finurlige fortælling.

Anmeldereksemplar.

Lån bogen på biblioteket

Bedømmelse
Karakter