0 kommentarer

Manden fra Lavlandet af Morten Hesseldahl

af d. 3. maj 2016
Info
 
Sideantal

282

Udgivet

2016

ISBN

978-87-7146-506-8

Originaltitel

Manden fra Lavlandet

Udgave

1. udgave, 1. oplag

 

Det er ikke en lang bog, men den er godt nok tung. Den er rodet og forvirrende. Man starter ellers med at komme ok ind i en historie men så bliver der alt for mange ting at holde styr på, for mange detaljer og den fanger ikke…

Bogen handler om nogen forskellige personer der kender hinanden på kryds og tværs. Nogen planlægger et bankrøveri, men det bliver vist ikke rigtig til mere. Nogen vil ud og sejle og de kommer da også af sted, men turen går slet ikke som planlagt, både fordi de keder sig enormt undervejs, men også fordi det ender ud i hasard og vold.

Der er sex med diverse personer, der er forhold som holder, der er forældre der er nogen gamle fjolser. Og forældrene har egentlig ikke rigtig noget med noget at gøre, så de er ret overflødige i den store sammenhæng.

Her er forskellige mennesker som prøver at få mest muligt ud af livet, men som opdager at livet ikke altid er så nemt, som man kunne håbe på. Og når nu man er her, så må man jo kæmpe for at komme videre og ikke gå i stå, selv om det nogen gange er nemmere.

Der er også en dame, der er gift med en mand som er rig, og som sammen med en af de andre i bogen skal ud og ride. Rideturen bliver dog ikke til noget for parret, men redet bliver der dog og badet nøgen med guiden.

Og alt dette er kun nogen af de ting der sker, for selve bogen handler egentlig om en gut, der vælger at stikke af og forsøge at starte på en frisk. Væk fra kone, arbejde mm. Men man kan jo ikke sådan bare forsvinde fra sig selv og omverdenen. Slet ikke når man faktisk har forpligtelser. Derfor ser han også sig selv i medierne som eftersøgt til sidst, da man tror han står bag en større ulykke på en fabrik.

Jeg sidder tilbage med en flad fornemmelse og en irritation over bogen. For den ligger godt ud og man håber at den bliver mere spændende, men så taber den det hele fordi den bliver forvirrende. Så jeg er faktisk ret skuffet, for havde set frem til en god fortælling.

Jeg vil håbe andre kan få mere ud af at læse denne bog end jeg gjorde!

Lån bogen på Bibliotek.dk

 

Bedømmelse
Karakter