0 kommentarer

Nivemaskinen af Anita Krumbach og Cato Thau-Jensen

af d. 1. februar 2017
Info
 
Sideantal

32

Udgivet

2017

ISBN

978-87-638-4805-3

Udgave

1.

 

Nivemaskinen

Vi sidder i køkkenet og venter. Lille og mig. Glassene på bordet dirrer, vi krammer hinanden. Store kommer med tunge skridt. Vi er bange.

Det er en barsk start på en lidt barsk historie.  Det er historien om den lille ulv og hans ven lille, som lever sammen med den store ulv, som de lever sammen med i stor frygt både nat og dag. Hver dag udsættes de for store ulvs tyranni og undertrykkelse. Men en dag, får de nok og går i gang med at bygge en nivemaskine.

Historien er præget af sorg og meget alvor i starten. Man bliver hurtig en del af historien, for den fortælles i jeg form. Det er med til at gøre, at man bliver suget ind i dette univers og næsten fysisk kan mærke deres angst og sorg. Det er ikke en lystig godnat historie, men mere en alvorlig historie, som kunne tolkes som børn der lever i et voldeligt hjem. Men historien kan også tolkes som børn, der bliver mobbet eller noget helt tredje. Det er en god og anderledes bog, som kunne være med til at sætte en samtale i gang mellem børn og voksne.

Den er skrevet af Anita Krumbach, som har skrevet flere bøger om børns ensomhed og sorg og ikke mindst om de skæve eksistenser der findes.  Cato Thau-Jensen er den der har lavet de fantastiske tegninger til bogen, igen dejlige billeder der er en blanding mellem surrealistiske og humoristiske illustrationer. Han har blandt andet samarbejdet med Kim Fupz Aakeson.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter