0 kommentarer

ID – lånt identitet af Christian J.D. Dirksen

af d. 24. august 2015
Info
 
Sideantal

286

Udgivet

2014

ISBN

978-87-996500-7-1

Originaltitel

ID Lånt Identitet

Udgave

2. udgave 1.oplag

 

“Id – lånt identitet” er Christian J.D. Dirksens første krimi i en serie på fem om vicepolitikommissær Bjørn Bruhn og hans folk.. Her i første bind er det dog ikke politifolkene, der fylder bogen, men derimod de personer handlingen er koblet op på, hvilket gør den lidt anderledes end de typiske krimier, hvor det er efterforskerne der oftest er omdrejningspunktet. Christian Dirksen siger selv, at han ikke skriver klassisk krimi, men eksperimenterer med litterære udtryk og fra bog til bog tager fat på forskellige temaer som politik, religion eller andre menneskelige forhold. Ét tema går dog igen i alle bøgerne, håndteringen af den svære kærlighed som ikke altid rigtigt falder ud som man ønsker.

Plottet i “Id – lånt identitet” er ganske interessant, og selv om det er fiktion, tænker jeg, at det sagtens kunne være en sag der trak avisoverskrifter i dagens Danmark.

Skrivestilen er let læselig og sproget meget fortællende. Hvert kapitel er navngivet efter den person som er aktør, det bevirker at vi som læsere ser handlingsforløbet med forskellige øjne, hvilket jeg finder glimrende. Så er der også lige det, at formatet egner sig glimrende til natbordet, da den er nem at holde, hvilket jo ikke altid er tilfældet. Summa summarum en god lille bog, og jeg er spændt på at læse de næste i rækken.

Lån bogen på biblioteket

Bedømmelse
Karakter