0 kommentarer

Nattergalens død af Lene Kaaberbøl og Agnete Friis

af d. 16. april 2012
Info
 
Sideantal

346

Udgivet

2011

ISBN

978-87-7108-556-3, 978-87-7108-348-4

 

Kaaberbøl & Friis skriver nogle ret specielle romaner. Et gennemgående og meget positivt træk er den store interesse for flygtninge, legale såvel som illegale.

Denne gang møder vi igen sygeplejersken Nina, som virkelig engagerer sig i sit arbejde som Røde Kors medhjælper i Kulhuslejren.

En ung mor og hendes barn er kommet til Danmark fra Ukraine. Mor og datter bliver skilt fra hinanden, da moren bliver fængslet mistænkt for et mordforsøg. Nina tager sig af barnet i morens fravær. Det lykkes imidlertid moren at flygte under en fangetransport, og hun forsøger straks at kontakte sin datter i Kulhuslejren. Snestormen raser, og det viser sig, at det ikke kun er moren der forsøger at få fat i barnet.
En meget stor del af bogen foregår i Ukraine i 30’erne under Stalins brutale styre og resten foregår lige her og nu. Den del der foregår i Ukraine er utroligt godt skrevet, man sidder virkelig med en fornemmelse af hvordan det har været at leve i et lille landsbysamfund i Ukraine. Det er måske lidt svært at forbinde de to parallelle handlinger, men til slut går det hele dog op i en højere enhed.

Det er en yderst spændende roman, som man har svært ved at slippe. Jeg blev dog en smule skuffet over slutningen, men døm selv.
Den er absolut læseværdig.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter