0 kommentarer

Englekrøller af Per Gammelgaard

af d. 29. maj 2016
Info
 
Sideantal

268

Udgivet

2016

ISBN

978 87 7151 205 2

 

Tobias er en dreng med krudt i rumpen. Han er noget for sig selv, men han vil egentlig gerne passe ind. Hans mor er død, og han ved ikke hvem hans far er, så han vokser op hos noget familie. Han tror egentlig ikke, de som sådan er særligt glade for ham, men han er da forholdsvis tryg og lærer hurtigt at begå sig. Han stjæler, selv om det giver ham dårlig samvittighed, men pengene lokker. Han hader øllebrøden, han får, men spiser den, for han tør ikke andet. Og lugten af ost, som er alle vegne, den er nogen gange overvældende, men den gør jo også, at han kan få lov at blive der, for det er osten der tjenes penge på.

Han opdager på et tidspunkt, at piger er spændende og at den mellem benene kan gøre nogen sjove ting, når han kigger i de pornoblade, han tilfældigt finder. Han finder det dog først lidt underligt og vil helst smide dem ud, men senere bliver de alligevel mere interessante. Og da han ser rigtige bryster, bliver han helt begejstret, også selv om han egentlig er sendt op til overboen, for at bede ham skrue ned for musikken.

Vi følger en opvækst i en tid, som mange nok kan nikke genkendende til. Børn måtte mange gange klare sig selv, og man fik førhen ikke den samme opmærksomhed og kærlighed, som man gør i dag. Men til gengæld fik man skabt nogle små personer, der hurtigt kunne sno sig og tilpasse sig omverdenen.

Bogen er fyldt med humor, den er tankevækkende, den afspejler en tid mange i dag slet ikke kender. En utrolig god bog, som dog godt kunne have brugt lidt ekstra korrekturlæsning. Men ellers ganske fin og fornøjelig.

Vi stifter også bekendtskab med døden på flere måder, og selv om den til tider er barsk, så viser det også, at der er noget livsbekræftende ved at forstå, vi alle en dag skal herfra.

Jeg kan i hvert fald sagtens anbefale bogen!

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter