NYESTE

Agnete Friis

Agnete Friis er den ene halvdel af forfatterduoen Kaaberbøl/Friis. Deres krimiserie om Nina Borg er solgt over hele verden og har i flere omgange ligget på New York Times’ bestsellerliste. “Blitz” (2015) er hendes første roman og allerede inden udgivelsen solgt til USA. Agnete Friis har desuden skrevet en række ungdomsbøger.

Bibliografi

2008  Drengen i kufferten *

2010  Et stille umærkeligt drab *

2011  Nattergalens død *

2013  Den betænksomme morder *

2015  Blitz

2017  Sommeren med Ellen

*) Sammen med Lene Kaaberbøl

 

I skyggen af Sadd 2 af Agnete Friis, Gretelise Holm, Lars Kjædegaard & Steen Langstrup

af Ulla Weishauptd. 17. juli 2017
I skyggen af Sadd 2, er som titlen indikerer andet bind om Sadd, en krimi-noir-roman, skrevet af fire skrappe krimiforfattere. Jeg har ikke læst første bog “I skyggen af Sadd 1” der udkom i 2005, men jeg fornemmer heller ikke, at jeg har manglet nogen baggrundsviden. Bind to foregår 10 år senere i en grå […]

Sommeren med Ellen af Agnete Friis

af nordstrandend. 25. juni 2017
Agnete Friis er en formidabel formidler af menneskeskæbner. Hun har tidligere skrevet ungdomsromaner og i fællesskab med Lene Kaaberbøl har hun skrevet en krimiserie, men i 2015 skrev hun sin første voksenroman ”Blitz”. Et brag af en bog, hvis man kan sige det om en stille roman. Nu er hendes anden voksenroman ”Sommeren med Ellen” […]

Blitz af Agnete Friis

af nordstrandend. 6. april 2015
5 stjerner – 5 stjerner – 5 stjerner. Hvilken fantastisk bog! Dette er Agnete Friis første egen voksenroman. Hun har tidligere skrevet ungdomsromaner og i fællesskab med Lene Kaaberbøl har hun skrevet en krimiserie. ”Blitz” er en fremragende roman, der går ind i læseren med store tunge træsko på. Socialrealistiske romaner er man ikke forvænt […]

Den betænksomme morder af Lene Kaaberbøl og Agnete Friis

af Michelle H. Lindbergd. 27. januar 2015
Bagsideteksten til den her bog er meget kort, og det siger lidt om bogen i sig selv. Jeg var ret glad for de tre første krimier om Nina Borg, og blev positivt overrasket over at Lene Kaaberbøl faktisk også kunne skriver krimier, med lidt hjælp fra Agnete Friis. Men i deres fjerde (og hvad jeg […]

Nattergalens død af Lene Kaaberbøl og Agnete Friis

af Knud Hoved. 16. april 2012
Kaaberbøl & Friis skriver nogle ret specielle romaner. Et gennemgående og meget positivt træk er den store interesse for flygtninge, legale såvel som illegale. Denne gang møder vi igen sygeplejersken Nina, som virkelig engagerer sig i sit arbejde som Røde Kors medhjælper i Kulhuslejren. En ung mor og hendes barn er kommet til Danmark fra […]

Nattergalens død af Lene Kaaberbøl og Agnete Friis

af nordstrandend. 26. december 2011
Det var med en vis forventning, jeg kastede mig over “Nattergalens Død”, tredje bind i serien om Røde Kors sygeplejersken Nina Borg, der arbejder på et asylcenter. Jeg var meget begejstret for “Drengen i kufferten” og “Et stille umærkeligt drab”, men synes ikke at “Nattergalens Død” når samme spændingshøjder som de to første bind. Men […]