0 kommentarer

Krucifiks morderen af Chris Carter

af d. 16. april 2012
Info
 
Forfatter
Forlag
Genre
Omslag
Sideantal

365

Udgivet

2011

ISBN

978-87-7677-178-2

Originaltitel

The crucifix killer

Udgave

1.udgave

 

De autoriserede anmeldere var helt overstadige, så jeg ignorerede mavefornemmelsen af, at en bog med titlen “Krucifiks-morderen” skrevet af fyr ved navn Chris Carter med stor sandsynlighed ville være tindrende banal. Ak.

En unik seriemorder er på spil i et bagende varmt Los Angeles. Der er tilsyneladende ingen sammenhæng mellem ofrene eller de vidt forskellige intervaller mellem drabene. Mænd, kvinder, rige, fattige, unge, gamle – morderen er ikke kræsen. I døden får staklerne imidlertid et ufrivilligt fællesskab; de bliver alle maltrakteret uendelig langsomt og pinefuldt for til sidst at få indridset et dobbelt krucifiks i nakken. Symbolet kan betyde enten Antikrist eller Kristi genkomst, så heller ikke her er der en oplagt ledetråd for den hårdt prøvede dræberjæger, Hunter (!).

Morderen begynder at kontakte Hunter inden de bestialske drab for at give ham en teoretisk mulighed for at forhindre det uundgåelige. Det hjælper ikke på Hunters nattesøvn. Rigtig slemt bliver det, da hans unge makker pludselig forsvinder. Dagen før var der én, der overvågede ham; én, hvis mund “fortrak sig i et ondskabsfuldt smil.”

Lad os give ordet til Chris Carter, der her beskriver helten Hunter og et af ofrene.

“Selv om Hunter var niogtredive år gammel, fik hans ungdommelige ansigt og imponerende fysik ham til at ligne en mand, som lige var fyldt tredive. Han var altid klædt i jeans, T-shirt og en gammel læderjakke. Han var 1,80 høj og havde brede skuldre, høje kindben og kort, blondt hår. Han besad en kontrolleret styrke, som kom til udtryk i alle hans bevægelser, men det var hans øjne, der var hans mest slående karaktertræk. De var intenst lyseblå og udstrålede intelligens og beslutsomhed.”

Læg hertil en bodybuilders krop, en universitetsgrad i psykologi som 19-årig og en svaghed for de fineste single malts.

“Jenny Farnboroughs fascination af Hollywood begyndte, da hun var tolv år. Biografen blev hendes fristed fra de uendelige skænderier mellem hendes underdanige mor og hendes overaggressive far. Filmene blev hendes flugt, og med dem kunne hun komme steder hen, hun aldrig havde været før, og hun ønskede inderligt at blive en del af denne verden … Som fjortenårig fik hun sit første job som popcornsælger. Hun sparede alt det op, som hun tjente, og på sin sekstenårs fødselsdag havde hun penge nok til at forlade sin gudsforladte hjemby.”

Hrmpf.

 

Lån bogen på Bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter