0 kommentarer

Nattens børn af Dan Simmons

af d. 18. juli 2016
Info
 
Forfatter
Forlag
Omslag
Sideantal

331

Udgivet

1995

ISBN

8777141598

Originaltitel

Children of the Night - Oversat af Charlotte Grubb

Udgave

2. Udgave

 

“Nattens børn” er Dan Simmons 10. bog. Jeg har tidligere læst hans science fiction saga ‘Hyperion’, der er en fantastisk opvisning i fantasi. ‘Sommernattens rædsel’ var ligeledes en oplevelse, og viste forfatterens evne til at skrive en fortræffelig gyserroman, så forventningerne var store til ‘Nattens børn’, der betegnes som en moderne Dracula roman.

Vi er tilbage i Rumænien lige efter Ceausescus henrettelse i 1989. En delegation bestående af bl.a. en præst, en forretningsmand, en læge og flere andre, rejser rundt i landet og besøger de for­færdelige børnehjem, hvor forholdene er rædselsfulde. Det viser sig, at et af medlemmerne i delega­tionen er selveste Dracula, der har gemt sig i USA i mange år. Han er vendt tilbage for at dø i sit hjemland og for at finde en søn, der kan overtage hans plads. Lægen Kate Neumann får efter stort besvær lov til at adoptere en dreng med en sjælden blodsygdom. Hun får ham med til USA, men der går ikke lang tid, før mystiske personer prøver at kidnappe barnet. Personer der i øvrigt ikke ser ud til at lide skade, selvom de bliver dødeligt såret…

Ideen om at Dracula stadig lever er ganske sjov, og det er da også sekvenserne med ham, der funge­rer bedst i bogen. Han ligger stille på sit ‘dødsleje’ og tænker tilbage på sin storhedstid, hvilket er det mest spændene og gruopvækkende i bogen. Desværre får vi alt for lidt af den historie. Bogen handler mest om Kate, der prøver at finde sin søn igen i Rumænien. Hun får hjælp af flere personer, og man bliver hele tiden i tvivl om, hvem man kan stole på, alle ser ud til kunne være forrædere. Desværre bliver turen rundt i Rumænien mere en guidet tur end egentlig spændende. Simmons har lavet en grundig research inden han er gået i gang med bogen, desværre fylder køreture, stednavne og beskrivelser af områder meget og fjerner tempoet og spændingen i bogen. Kate og hendes for­skellige medhjælpere kommer meget rundt og kommer hele tiden for sent. På samme måde gik jeg noget død i de videnskabelig redegørelser for barnets blodsygdom. Hovedpersonen Kate er hæmato­log, og Simmons har givetvis også her researchet grundigt, det bliver bare alt for kedeligt at læse om.

Læs hellere ‘Sommernattens rædsel’. Den er spændende og uhyggelig fra ende til anden!!

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter