NYESTE
Født:
Danmark

Dorthe Lis Lindgaard Thomsen

Min baggrund er som et farverigt broderet vægtæppe, for jeg har altid søgt viden, indsigt – og derpå mere viden.

De sidste mange år har jeg studeret og læst om urter, homøopati, æteriske olier, natur, filosofi, kvantefysisk og videnskab om ernæring. Jeg er dybt fascineret af menneskehedens, klodens og landes historie, der for mig er flettet sammen med de overbevisninger om tro, politik og samfund, der til hver tid har været gældende. Menneskers liv påvirkes af det store billede, uanset om vi vil eller ej – og i min søgende filosofi ligger en nysgerrighed efter at kende de store og dybeste sandheder om, hvem vi er, og hvorfor vi er her.

Alt dette dukker på forunderlig vis op i mine romaner – og spejler sig i mine bøger om sundhed.

I mange år har jeg arbejdet som terapeut med dybe rødder i den åndelige verden. Fundamentet for mit arbejde er livets skole, esoterisk visdom og tro. Jeg har stor respekt for menneskers grænser og individuelle ansvar i livet.

Alt det, jeg har mødt af menneskelig smerte, er også til inspiration, for det er et lille beskedent håb, at mine romaner kan få nogen til at tænke sig om, før de gør skade på andre – eller på sig selv.

En bog kan altid læses med forskellige briller på.

Jeg begyndte at skrive tidligt og har arbejdet som oversætter i flere år, før jeg udgav mine egne bøger, men i 2012 tog jeg springet og udgav min kogebog: Mad med Livskraft.

Ved samme lejlighed startede jeg mit forlag – Forlaget Livskraft – hvor jeg udgiver egne bøger. Det er ikke nemt at stå for det hele selv, men i mit virke som oversætter, har jeg set, hvor frit ord kan ændres og redigeres af forlag – og i min opfattelse er det en slags censur – andres virkelighed bliver lagt ind over forfatterens, fordi man tror, det sælger bedre. Da er det ikke ytringsfrihed, eller kunstnerisk frihed længere, men en form for manipulation.

Kilde: Forfatterens hjemmeside

Bibliografi

2017  Når lyset fødes igen

2019  En gang på vejen, altid på vejen

 

Når lyset fødes igen af Dorthe Lis Lindgaard Thomsen

Når lyset fødes igen er første bind i trilogien Platons Akademi af forfatteren Dorthe Lis Lindgaard Thomsen. Handlingen foregår primært i 1400 tallets Firenze, hvor byens leder – Lorenzo il Magnifico – sammen med sin gruppe af modige og vise mænd og kvinder i Platons Akademi, er på jagt efter dybere forståelser af, hvad livet […]

En gang på vejen, altid på vejen af Dorthe Lis Lindgaard Thomsen

En gang på vejen, altid på vejen er bind 2 i trilogien Platons Akademi af forfatteren Dorthe Lis Lindgaard Thomsen I dette bind fortsættes jagten på de hellige tekster, som måske indeholder sandheden om Jesu’ oprindelige budskaber – og som måske kan sætte menneskeheden fri fra mørket. I dette andet bind intensiveres jagten og koncentrerer […]