0 kommentarer

Vinegar Hill af A. Manette Ansay

af d. 25. september 2008
Info
 
Forlag
Sideantal

240

Udgivet

2001

Originaltitel

Vinegar Hill

 

“Vinegar Hill” er en af de bøger, der nåede at samle støv på min bogreol inden jeg begyndte at læse den. Da jeg havde læst bogen var jeg ærgerlig over, at jeg havde ventet så længe med at læse den, for det er faktisk en god bog.

Bogen foregår i 1970´ernes USA. Den midaldrende Ellen Grier er gift med James og sammen har de to små børn, Amy og Herbert.

Da James mister sit arbejde og dermed hele sit eksistensgrundlag er den lille familie tvunget til at finde et andet sted at bo. Uheldigvis er de nødt til at flytte ind hos James forældre på Vinegar Hill i Wisconsin.

I Wisconsin finder Ellen ud af, at svigerforældrene reelt set er blottet for medmenneskelighed, der er en hård omgangstone og en generel tendens til konstant at gøre Ellen og James opmærksom på, at de har været en fiasko som forældre, fordi de ikke længere kan forsørge deres egne børn.
Det dårlige menneskelige miljø påvirker hele familien. Børnene bliver irritable og sover dårligt om natten, og det førhen så gode forhold mellem Ellen og James er ved at ryge fløjten fordi James ligger underdrejet for sine forældre.

Efterhånden finder Ellen ud af, at der er mange hemmeligheder i Grier-familien, som hun ikke kender til, og langsomt men sikkert finder Ellen ud af, hvad der har forårsaget den dårlige stemning i familien. Hvad de hemmeligheder er skal jeg ikke afsløre her, det må man selv læse bogen for at finde ud af.

“Vinegar Hill” er en god bog af flere årsager. Først og fremmest fordi den er skrevet i et godt og nuanceret sprog, men også fordi bogen formår at komme ind under huden på personerne. Personerne i bogen er overbevisende beskrevet og handlingen er spændende. Sidst men ikke mindst synes jeg det er positivt, når en forfatter tager fat på tabu-emner og skriver om ting, som andre måske ikke tør eller vil skrive om.

“Vinegar Hill” er absolut værd at læse, og jeg kan ikke andet end at uddele fire solide stjerner og opfordre Jer andre til også at læse “Vinegar Hill”.

OBS: Bogen er læst på originalsproget.

Bedømmelse
Karakter