0 kommentarer

Mustafas kiosk og andre rim for børn af Jakob Martin Strid

af d. 24. oktober 2014
Info
 
Sideantal

39

Udgivet

1999

ISBN

87-7378-194-0, 978-87-7378-194-4

 

Jakob Martin Strid kan bare noget med ord og billeder. Hans “Mustafas kiosk og andre rim for børn” emmer af fortællelyst og livlig fantasi, og de voksne får også et smil på læben. Mærkværdige rim, remser og ikke mindst gode illustrationer gør bogen oplagt fra ca. 3 år.

Der er 17 små selvstændige historier i bogen, fyldt med mystiske væsener, frøer der begår bankrøveri, spøgelser der keder sig og en professionel oste-hul-skyder! Der er naturligvis også kioskejeren Mustafa, der både har været sultan og brugt sin sabel på grummeste vis. Min søn på 4 år er helt tosset med bogen og har lært nogle af historierne uden ad. Hans favorit er følgende:

“Død og helvede
Blod og had
Ih, hvor jeg elsker biksemad
Biksemad til morgenmad
Biksemad til aftensmad
Biksemad til natmad
Og biksemad til fodbad!”

Der er bestemt noget for en hver smag! De flotte illustrationer og den finurlige tekst, gør at den skal læses igen og igen og igen. Og man bliver ikke træt af disse gentagelser. Historierne er simpelhen så sjove og til tider ganske makabre, men alt fortælles med en humoristisk tone og et stort glimt i øjet. Så man kan sagtens forstå, at “Mustafas kiosk og andre rim for børn” er gået hen og blevet en rigtig børne-klassiker. Selvom historierne er små og består af få ord, fortæller de en skøn historie, som giver mange flere billeder på nethinden end dem i bogen. Det er næsten umuligt ikke at gemme rimene i hovedet, og de kommer ud af den 4 årige på næsten alle tider af døgnet. Så den kan sætte sine spor i de kære børnesind.

Jeg kan kun varmt anbefale “Mustafas kiosk og andre rim for børn” til andre børnefamilier, som elsker sjove skabninger og fri fantasi. Knægten og jeg skal på biblioteket imorgen efter de andre gode børnebøger fra Strids hånd. Det kan bestemt ikke blive til mindre end 4 store stjerne til Strid.

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter