NYESTE
Født:
1972, Danmark
Hjemmeside:
http://www.strid.dk

Jakob Martin Strid

Har også udgivet tegneserier. Er blanst andet kendt for serien “Strid”, som har været trykt i Politiken.

 

Bibliografi

1997  Vi hader alting!!

1999  Jorden går under i år 2000

1999  Mustafas kiosk

1999  Rejsen til jorden

2000  Strid

2001  ?

2001  Den store Strid : Bind 1

2000  Dimitri 9mm

2001  Illustrationer

2002  Den skaldede mand

2002  Strids værste!!! : goe gamle striber fra før verden gik af lave

2003  Den store Strid – bind 2

2003  En frø begik et bankrøveri ; Grønthandler Grøn blev træt en dag ; Jeg har pudset næse nu

2005  Lille Frø

2006  Min mormors gebis

2007  Strid – decimal 0.4

2008  Da Lille Madsens hus blæste væk

2009  Sokkerne

2010  Mimbo Jimbo

2010  Mimbo Jimbo har det sjovt

2011  Mimbo Jimbo laver kunst

2012  Den utrolige historie om den kæmpe pære : eller beretningen om, hvordan Jeronimus Bjergstrøm Severin Olsen blev genindsat i sit retmæssige embede som Solbys borgmester til glæde for alle byens indbyggere på nær én

2012  Mimbo Jimbo og de store elefanter

2013  Mimbo Jimbo besøger en ven

2014  Den kæmpestore bog om Mimbo Jimbo

2014  Mimbo Jimbo og den lange vinter

2014  Mimbo Jimbos lille kasse med bøger

2014  Ord med Mimbo Jimbo

2014  Tæl med Mimbo Jimbo

2015  Hurra for Lille Frø

2015  Mimbo Jimbo bygger et fyrtårn

2016  Lille Frø bygger rumraket : eller hvordan Frømor blev sublimutternes befrier

2016  Mimbo Jimbo finder en ven

2017  Mimbo Jimbo siger godnat

2017  Mimbo Jimbos store kasse med bøger

2018  Da Mumbo Jumbo blev kæmpestor

2018  Lær engelsk med Mimbo Jimbo

2019  Flyvebogen – rejsen til monstrenes ø

2019  Mimbo Jimbos lille ABC

2019  Min Mormors gebis for de mindste

2020  I form med Tapiren!

2020  Interview for journalister : spørgeteknik, skarpvinkling og struktur

 

Flyvebogen – rejsen til monstrenes ø af Jakob Martin Strid

af Jens Markvardsend. 4. oktober 2021
Mange af Strids figurer mødes her i et specielt eventyr, som blandt andet indeholder monstre, en russisk heks, kabelforbindelser over Storebælt, Metallica, og en køretur i en københavnsk bybus. Og hvordan bindes alt dette så sammen? Tja, drengen Austin er forsvundet fra den gamle flyveplads Kløvermarken, blæst langt væk af vindmændenes vindmaskine. Spørg ikke hvem […]

Den skaldede mand og andre historier for børn og voksne af Jakob Martin Strid

af Jens Markvardsend. 22. oktober 2018
Den skaldede mand er simpelthen dødhamrende morsom. Ikke kun set med barneøjne, man fandenfiseme også med voksenøjne. Fem herlige, gakkede, uforudsigelige historier fra Strids anarkistiske tegnestue. Først introduceres vi til et siamesisk tvillingepar af hankøn. Iklædt grønt jakkesæt er de to dejlige kanutter fuldstændig uenige i et og alt. Den ene elsker at gå tur, […]

Jorden går under i år 2000 af Jakob Martin Strid

af Jens Markvardsend. 23. november 2015
Anarkisten Strid slår til igen, den mand kan fanme både provokere og få læseren til at sprutte af grin samtidig. Her sender han tiggere, bistandsklienter og stofmisbrugere i tvangsaktivering på Strøget, tiggeren får en ethjulet cykel, en tromme spændt på ryggen og en guitar i hånden og kan nu tjene til dagen og vejen som […]

Mustafas kiosk og andre rim for børn af Jakob Martin Strid

af mariemaried. 24. oktober 2014
Jakob Martin Strid kan bare noget med ord og billeder. Hans “Mustafas kiosk og andre rim for børn” emmer af fortællelyst og livlig fantasi, og de voksne får også et smil på læben. Mærkværdige rim, remser og ikke mindst gode illustrationer gør bogen oplagt fra ca. 3 år. Der er 17 små selvstændige historier i […]

Min mormors gebis af Jakob Martin Strid

af Jens Markvardsend. 27. juni 2011
‘Min mormors gebis’ er nonsens-rim, med fantasien i den gule førertrøje. Medisterminister Fister, araberkomplot mod en rabarberkompot, dyrenes konge der besørger til zoo-gæsternes store fortrydelse, samt selvfølgelig Mormors kreative gebis, der finder anvendelse for alt muligt syret. Tegningerne er herrefede! Med små detaljer, og selvfølgelig gebisset der som en slags maskot optræder på hver side. […]

Da Lille Madsens hus blæste væk af Jakob Martin Strid

af Christina Andersen Reynd. 23. august 2008
“Da Lille Madsens hus blæste væk” er en sød billedbog for dem mellem 2 og 5 år og deres oplæsere. Under et voldsomt blæsevejr blæser Lille Madsens hus ud over slugten og ender på toppen af Ben-Brækker-Bjerget. Hele byen går sammen om at hjælpe, og sender ting over til ham. Men når mørket falder på […]