0 kommentarer

Mrs. Corbetts sidste ønske af Colin Harrison

af d. 27. august 2010
Info
 
Sideantal

191

Udgivet

2010

ISBN

978-87-7055-863-1

Originaltitel

Risk

 

George Young er jurist og efterforsker mistænkelige skadesanmeldelser i et forsikringsselskab med kun én (meget stor) kunde. En dag bliver han kontaktet af enken efter firmaets grundlægger, som vil have ham til at undersøge omstændighederne omkring hendes søns død. Roger Corbett blev kørt ihjel af en skraldebil og hans mor vil nu gerne vide, hvad der optog den stakkels mand så meget, at han glemte at se sig for!
Via en usædvanligt åbenmundet bartender får Young kontakt til Corbetts tjekkiske elskerinde, håndmodellen Eliska, som render rundt med nogle ubehagelige russiske gangstere i hælene.
Men havde de noget med Corbetts død at gøre og hvorfor skulle Young overhovedet efterforske sagen?

Vi må jo alle synge med det næb, vi nu engang har; men er Colin Harrison virkelig så berømt en forfatter, som omslaget på “Mrs. Corbetts sidste ønske” antyder? Jeg mener bare: hans historie fænger ikke, hans sprog er i fantasiløst, metaforer eksisterer nærmest ikke i hans verden. Hans hovedperson er temmelig anonym for ikke at sige intetsigende, Youngs livshistorie bliver aldrig vedkommende, ligeså lidt som Corbetts tanker før han døde. At fortiden knytter Young og Corbett sammen rager mig en papand…
Bogen bærer præg af at være skrevet som føljeton til The New York Times Magazine, den virker simpelthen ikke helt konsistent.

Lån bogen på biblioteket

Bedømmelse
Karakter