0 kommentarer

Mr. Sebastian og den sorte tryllekunstner af Daniel Wallace

af d. 6. februar 2009
Info
 
Sideantal

206

Udgivet

2008

ISBN

978-87-567-8723-9

Originaltitel

Mr. Sebastian and the negro magician

Udgave

1.udgave

 

”Mr. Sebastian og den sorte tryllekunstner” er historien om Henry, der som tiårig indgår en aftale med djævelen i skikkelse af den kridhvide Mr. Sebastian. Henry bliver en mægtig tryllekunstner, men til gengæld tager Mr. Sebastian Henrys lillesøster, Hannah.

Bogen følger hele Henrys tragiske livshistorie, fortalt af den bizarre samling af cirkusmisfostre som kalder sig Henrys venner. Man hører om hvordan lille Henry, alene med sin fordrukne far, tvinges til, i 1930’erne, at skifte hudfarve og blive neger, fordi efterspørgslen er større på sorte tryllekunstnere. Om hvordan han overlever 2. verdenskrig, og om hvordan han, hjemvendt fra fronten bliver en af de største tryllekunstnere. Han forelsker sig i sin assistent og dette medfører en, eller snarere endnu en, tragisk hændelse, som ender med at skubbe Henry helt ud i skyggerne.

Hver af bogens mange fortællere kender kun en lille flig af historien, og man er hele tiden i tvivl om hvad der i virkeligheden er sandhed og hvad der er illusion. Er Henry hvid eller sort, mægtig eller magtesløs. Bogen er som et stort puslespil, eller snarere som et kludetæppe, for man er ikke særlig ivrig efter at se det færdige billede.

Bogen er nemlig først og fremmest en trist og sørgelig affære, som man virkelig skal tvinge sig selv til at læse færdig. Man har fornemmelsen af at forfatteren, som tidligere har fået filmatiseret “Big Fish”, har haft et filmmanuskript i baghovedet da han skrev bogen, for det hele fortælles i en slags scener, og af bizarre todimensionelle figurer, som måske vil være mere interessante på et lærred.

Desværre er det ikke en bog jeg kan anbefale. Den lyder spændende hvis man læser bagpå, men dette er desværre også en del af illusionen.

 

Lån bogen på Bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter