0 kommentarer

Mors nye ven af Anke Wagner

af d. 3. april 2011
Info
 
Sideantal

28

Udgivet

2008

ISBN

978-87-641-0318-2

Originaltitel

Mammas neuer Freund

Udgave

1.udgave

 

Mor har fået en ny ven, og Karl gider ikke møde ham. Mange af hans venners mødre har nye venner og de er alle sammen dumme og bedrevidende.
Men Henrik er anderledes. Han kommanderer ikke med Karl, han blander sig ikke og han tager ikke mors parti. Han taler pænt til mor og giver hende røde kinder. Henrik er tålmodig og har tid til at vente til Karl selv tager initiativ til kontakten. Og mor har også tid. Hun kræver ikke at Karl skal involvere sig eller vise interesse i noget, der ikke interesserer ham.
Karl spørger Henrik om han vil tage ham med til en fodboldkamp – far skal arbejde og mor kan ikke lide fodbold. Det bliver starten på en god kontakt mellem de to hovedpersoner.

Bogen er utroligt positiv. Den handler om noget, der er svært for mange, men som kan få et godt resultat, hvis de involverede parter har den fornødne tålmodighed.
Det at læse bogen højt for børn går måske imod selve bogens budskab, idet man jo så vil forsøge at bevidstgøre barnet om, at det der sker omkring det er okay, i stedet for bare at lade barnet leve i situationen.
Min datter var da heller ikke synderligt imponeret over bogen, og måske er den i virkeligheden mest en god, hurtig opmuntring til den voksne.

 

Lån bogen på Bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter