0 kommentarer

Morderisk bedrag af Dan Brown

af d. 28. december 2005
Info
 
Forfatter
Genre
Sideantal

463

Udgivet

2005

ISBN

87-91746-00-0

Originaltitel

Deception Point

 

Så er han endelig på banen igen: Dan Brown.

Men denne gang er det ikke med symbolforskeren Langdon som vi kender fra “Da Vinci mysteriet” og “Engle og Dæmoner” i hovedrollen. “Morderisk Bedrag” er dog endnu en stærk thriller i ægte Dan Brown stil og absolut værd at læse.

Hovedpersonen Rachel Sexton arbejder i det amerikanske NRO (USA’s center for rumbaseret efterretningsvirksomhed) og i egenskab af dette bliver hun ufrivilligt indblandet, da en NASA satellit gør en chokerende og epokeskabende opdagelse dybt i den arktiske is. En opdagelse som vil forandre almindelige menneskers syn på jorden og universet for altid, og bekræfte visse lærdes teorier.
Ovenstående lyder jo ligetil, næsten. Men der er jo altid “en slange i paradis.” Og I “Morderisk Bedrag” er der mange.

Et godt eksempel er Rachel Sextons far; Sedgevick Sexton. Han er senator “and running for president” som man siger. Han er en mand der ikke skyer nogen midler, og går målrettet efter verdens mest magtfulde post. Han har ikke meget til overs for det statsfinansierede NASA, og bruger enhver lejlighed til at proklamere at han hellere vil bruge pengene på eksempelvis uddannelse. En holdning der giver positiv genlyd hos vælgerne, men som kan være altødelæggende for ham, hvis NASA pludselig kan vise resultater af denne slags.

“Morderisk Bedrag” galoperer ud over stepperne. Snart befinder du dig i Washington midt i magtens korridorer, hvis du da ikke er på nordpolen forfulgt af specialstyrker med gevær der kan forme sne til dræbende kugler, eller pludselig ude på dybt koldt vand, hvor et menneskeliv er meget lidt værd og hurtigt kan forsvinde for altid.

Når man skal til at læse en Dan Brown bog så er forventningerne sat helt op. “Morderisk Bedrag” er rigtig god, men ikke en decideret øjenåbner som “Da Vinci Mysteriet” og “Engle & Dæmoner” var for mange. Men den får alligevel fem stjerner, da det er en kanon stærk thriller præcis som man forventer.

Lån bogen på Bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter