0 kommentarer

Monstrous Regiment af Terry Pratchett

af d. 15. oktober 2011
Info
 
Sideantal

429

Udgivet

2003

ISBN

0-385-60340-1

Originaltitel

Monstrous Regiment

 

Der er en krig i gang mellem Borogravia og Zlobenia, men det er intet nyt. Borogravia er altid i krig med et af deres nabolande og som resultat er landet gået i stå i sin udvikling og den fremherskende magt er Nuggan.

Nuggan er en guddom, som igennem mange år har præget Borogravia med sine latterlige påbud. Nuggan ser alt som en vederstyggelighed: farven blå, lugten af bønner, kvinders frihed, brevduer. you name it, Nuggan hader det.

Befolkningen har lidt i mange år under Nuggan og langsomt har religionen rykket sig. The Duchess er den sidste adel i Borogravia og det er hende befolkningen nu beder til. Det er også hendes portræt man kysser når man indtræder som soldater, og det er præcist hvad Polly gør, da hendes bror Paul forsvinder i militæret.

Da det er en vederstyggelighed mod Nuggan at være soldat når man er kvinde, klipper hun sit hår kort, gør sin stemme dyb, glæder sig over sine manglende kvindelige former og træder ind i en hel ny verden. Hvor sokken i hendes bukser betyder at hun kan holde sin ryg rank, blive hørt af mænd og færdes frit i verden som en mand.

Søgningen efter Paul bliver lang og omstændelig, men udviklende for Borogravia og selve fortællingen er humoristisk og virkeligt godt skrevet af en Pratchett i topform.

Jeg læser Pratchett på engelsk, men de fleste er oversat til dansk efterhånden.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter