0 kommentarer

The fifth elephant af Terry Pratchett

af d. 16. oktober 2011
Info
 
Sideantal

459

Udgivet

1999

ISBN

0-385-40995-8

Originaltitel

The fifth elephant

 

En ny konge af dværgene skal krones i Uberwald og i stedet for sine sædvanlige diplomater, sender Lord Vetinari sin mest modvillige mulighed: Hertugen af Ankh. Bedre kendt som Sam Vimes fra City Watch. Vimes har ingen erfaring med diplomati og har ikke specielt lyst til at træne i det, men hans kone Sybil vil så gerne af sted og Lord Vetinari udstedte en ordre, ikke en anmodning.

Så Vimes begiver sig af sted til Uberwald, hvor varulve, vampyrer og dværge ikke har lyst til at se ham rode rundt i deres private sager og hvor udviklingen har stået stille i mange år.

Vimes medbringer kontroversielle vagter fra City Watch: en selvproklameret kvindelig dværg og en trold, til en by hvor kvindelighed er uset hos dværge og trolde er i krig med dværge. Uberwald kan slet ikke håndtere Ankh-Morpokhs udsendinge og snart ruller lavinen.

Nu har jeg læst mange af Pratchett bøger og hver gang bliver Discworld lidt mere nuanceret. Denne bog er en glimrende én af slagsen. Der er spænding, mord, kærlighed og forandring i historien og jeg havde svært ved at slippe den igen.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter