0 kommentarer

Mørke væsner 2 – Ole Lukøjes sorte paraply af Laura Helena P. da Silva

af d. 18. februar 2022
Info
 
Sideantal

83

Udgivet

2021

ISBN

978-87-94244-07-7

Originaltitel

Mørke væsner 2 - Ole Lukøjes sorte paraply

Lix 22

Udgave

1. udgave, 1. oplag

 

Luiz og hans bror Romeo skal på spejderlejr. Luiz skal nu rykkes op blandt ulvene og han er spændt på hvad hans ulvenavn bliver. Han er også lidt nervøs, for han er ikke vant til at sove ude i så mange dage. Men han glæder sig for hans bror er der og Sofie er der også, og hende kan han altså ret godt lide.

Da de skal overnatte høre han nogen hyle udenfor. Det kommer fra skoven og det lyder ret uhyggeligt. Han kan ikke sove, og af samme grund, dukker Ole Lukøje op. Men der er noget galt, for han ser forkert ud. Ole Lukøje beder om Luiz hjælp men Luiz ved ikke helt om han tør. De skal nemlig fange en varulv og de er da vist nok ret farlige. Kan Luiz virkelig hjælpe Ole Lukøje med det?

Det er en rigtig sød og lidt uhyggelig historie. Man er godt underholdt og det minder en lidt om når man som barn var på lejrskole og der blev fortalt små uhyggelige historier. Det er skræmmende men også rigtig spædende og hyggeligt samtidig. Ikke mindst fordi det understreger at ens fantasi både som barn og som voksen, nemt kan løbe af med en.

Flotte illustrationer som gør at man endnu bedre kan leve sig ind i fortællingen. Bogen henvender sig til større børn der læser selv. Den kan også læses højt for mindre, men der skal man nok lige overveje om den måske kan blive lidt for uhyggelig for det helt lille barn. Som voksen er det en historie man bliver lidt fanget af og selv om den ikke er lang, så er den tilpas og har et godt budskab – nemlig at familie og venner kan hjælpe en med at blive mere modig. Det fungere rigtig godt og er klart en bog der kan anbefales.

Selv om det er en toer, så kan den sagtens læses for sig selv. Historien mangler ikke noget!

Anmeldereksemplar.

Lån bogen på biblioteket

Bedømmelse
Karakter