0 kommentarer

Kvinden i mørket af Anna Lyndsey

af d. 22. august 2015
Info
 
Forfatter
Forlag
Genre
Sideantal

267

Udgivet

2015

ISBN

978-87-638-3699-9

Originaltitel

Girl in the dark

Udgave

1.

 

“Kvinden I Mørket” handler om Anna, skrevet af Anna selv. En personlig beretning. Anna har det perfekte liv i alles øjne, hun har et arbejde som hun elsker og nyder at stå op til hver morgen. Anna har fået en kæreste og de planlægger at gifte sig i nærmeste fremtid, en skøn familie som hjælper hende så godt som de nu kan i denne svære tid.

Annas sygdom er ikke noget som bare pludselig kommer med ét, men over en længere periode kan Anna mærke at det blive stille og roligt værre med hende. Når hun er på arbejde, Anna sidder foran en computer fordi hun arbejder på kontor, så kan hun mærke at det stille og roligt begynder at tage til med hendes sygdom, det brænder ligefrem i hendes hud. Følelsen af at være blevet solskoldet eller der er en som holder en tændt lighter op foran hendes ansigt. Det tror jeg allesammen at vi kan forestille os hvor væmmelig en følelse det er. Men som tiden dog går er det ikke kun huden som brænder, Annas hud er meget skrøbelig. Bare ved en blid berøring føler hun at hun kunne skrige, så ondt gør det. Anna tager til læge og bliver selvfølgelig undersøgt, men lægen siger til hende at det nok “bare” er migræne.

Det vil Anna selvfølgelig ikke høre tale om og det er selvfølgelig klart. Så hun bliver sendt videre i systemet og bliver undersøgt på kryds og tværs af diverse læger og specialister. Anna får diagnosen Fotosensitiv seboroisk dermatitis, eller sagt på dansk: Anna er blevet overfølsom over for lys.

Anna skal nu til at klare sig på en anden måde og indrette sig på en meget anderledes måde, hun isolerer sig i kærestens hus. Det er svært at total mørklægge et hus, men hun forsøger. Gardinerne i hele huset bliver rullet for, hvis der siver for meget lys ind bliver gardinerne tapet fast til vinduet. Alt lys bliver slukket og Anna må føle sig frem. Puha, tænk bare at skulle leve på denne måde i ens eget hus !!

Anna prøver at få en ny og meget anderledes hverdag op at køre. Hun kan ikke læse da hun ikke kan se til det uden brug af lys, så hun lytter til lydbøger. Mange lydbøger endda. Alle slags genrer har interesse, for som Anna skriver i bogen, så går tiden meget bedre. Hun har en aftale med en som kommer og henter de lydbøger som hun har hørt, og han kommer med nye forsyninger til hende. Anna er på sygehuset til jævnlig kontrol, men hendes diagnose er uændret og desværre er der ikke nogen mirakelkur som hjælper. Dette er Annas nye liv og det må hun acceptere.

Man følger Annas liv på godt og ondt, nok mest ondt. Der er nogle dage hvor hun faktisk føler at nu går det meget bedre og det er virkelig gået fremad siden sidst. Hun vover sig derfor udenfor, godt nok med hat og solbriller. Hun savner solen og duften udenfor og det kan man sådan set godt forstå. Men allerede dagen efter kommer helvedet tilbage og endnu værre end det har været, der er de dage hvor Anna ikke engang kan åbne øjnene. Så ondt gør det på hende. Mere vil jeg ikke afsløre for jer, synes at i skulle tage og gøre jer den glæde selv at læse denne bog 🙂

Bogen er delt ind i nogle korte kapitler, så den er meget hurtigt læst. Bogen har også en fin størrelse, så den passer lige ned i tasken.

Jeg synes personligt at vi lærer meget af bøgernes verden, denne bog har lært mig at være glad for at overhovedet at have mit syn. Jeg ville slet ikke turde at tænke på hvordan min verden ville være uden at kunne se.

lån bogen på biblioteket

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter