0 kommentarer

Minecraft øen af Max Brooks

af d. 27. juli 2018
Info
 
Sideantal

256

Udgivet

2018

ISBN

9788740042689

Originaltitel

Minecraft the Island
Oversætter: Brian Christensen

Udgave

1 udgave 1 oplag

 

I min barndom fik jeg læst Robinson Crusoe op af min mor, og da jeg blev ældre læste jeg den selv med stor fornøjelse. Jeg har da også tilbragt mange timer på stranden og ved skoven i Nakkebølle, medens jeg legede at jeg var alene på min øde ø og skulle overleve alverdens fare.

Hele den glæde kom tilbage da jeg læste Max Brooks bog, Minecraft øen. Det er en moderne Robinson Crusoe, skrevet til computer generationens ungdom. Bogens jeg – fortælleren – befinder sig pludselig i havet, i en anden dimission end den han normalt kender, alt er lavet i klodser. Det lykkes ham at rede sig i land på en øde ø, men det slutter på ingen måde hans trængsler. Om natten når mørket falder på er øen ikke så øde længere, skeletter og zombier vælter frem og de er besat af at jagte ham. Men hvordan beskytter man sig i et univers med andre regler, hvordan skaffer man mad og hvordan undgår man at blive skør i sin ensomhed…? Vores fortæller må lære sig alt fra bunden, og det er ikke alt der lykkes i første omgang.

Maximillian Michael Brooks (1972) amerikansk forfatter, er søn af filminstruktør Mel Brooks og skuespillerinde Anne Bancroft. Meget af Brooks skrivning fokuserer på zombiehistorier. Minecraft øen henvender sig til de 10 – 15 årige, men kan med stort udbytte benyttes som højtlæsnings bog, feks i bil på vej til ferie. Den er fængende og meget humoristisk skrevet, samtidig med at der er nogle gode bud på gode leveregler. Jeg kan varmt anbefale bogen, den er lige så god som den er genial.

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter