0 kommentarer

En som Hedvig af Mette Vedsø

af d. 27. november 2019
Info
 
Sideantal

32

Udgivet

2019

ISBN

9788763861526

Udgave

1 udgave 1 oplag

 

En som Hedvig, er en fin lille billedbog med nogle skønne illustrationer af  Rasmus Bregnhøi. Kort fortalt handler det om drengen Otto, der er bekymret for den udvikling der er i verden og klimapåvirkningen. Han vil gerne gøre noget så han kan rede verden, men det er en meget stor opgave for en lille dreng. Men man kan jo starte med at gøre en forskel i det nære. Ved siden af Otto bor Hedvig, en ensom gammel dame. En dag møder Otto hende på trappeopgangen, og det bliver starten på et venskab mellem de to.

En som Hedvig retter sig mod de 5 – 7 årige, og er god som samtalebog. Bogen kredser omkring modsætningerne i afstande hvor langt er langt væk i forhold til tæt på,  rigdom og fattigdom, klimaet og det mulige mod det umulige. Der er mange gode muligheder for at tage afsæt i det der rør sig omkring os. Sproget er let tilgængeligt og tegningerne er mangfoldige, og kan underbygge samtale da der er masser af små enheder i de samlede tegning, som kan skabe deres egen historie. Især en tegningerne af kloden, der dækker to sider i bogen, har rigtig mange ting med, som kendetegner de enkelte lande og klimaudviklingen.

Jeg synes det er en rigtig god billedbog, der kan læses “bare” for det den er, som kikkes i for at nyde de flottefarverige tegninger og som nævnt også kan bruges som samtalebog. Så i min optik en billedbog med mange muligheder.

Mette Vedsø (f. 1968) er cand. scient. i kemi og bioteknologi og uddannet på forfatterskolen for Børnelitteratur. Hun har siden 2010 udgivet en lang række anmelderroste billed-, børne- og ungdomsbøger.

 

Lån bogen på biblioteket

Bedømmelse
Karakter