0 kommentarer

Mimbreños af Stefano Casini

af d. 28. november 2022
Info
 
Forlag
Sideantal

48

Udgivet

2019

ISBN

9788797115220

Originaltitel

Mimbreños (italiensk), oversat af Lea Mejdahl Christiansen

 

En straffefange afhentes i fængslet af sin uniformerede bror. Helte-bror kontra bandit-bror. En ung kvinde og hendes bekendte fanges af indianere på en slette, hun overlever, og slår følge med de to brødre. En bande plyndrer en bank og søger tilflugt i en hytte på et bjerg. Gæt hvem der søger op til bjerghytten for at finde ly og vand? Jep! Alle de andre.

Og så kommer de fæle inderjanere, og så bliver alle skudt.

Det er en tynd og uoriginal fortælling, med en flad persontegning og stiv dialog. Billedkompositionerne gør heller ikke noget væsen af sig. Enkelte billeder ledes øjet ikke automatisk på vej, nogle figurer er for svære at skelne fra hinanden, andre til gengæld eminent og skarp karikerede. Heste fastfrosset i bevægelse virker utroværdigt fastfrossede som fossiler i is. Casini har ikke været lige omhyggelig albummet igennem.

Tegneren Hermann har lavet tilsvarende westerns, mere brutale, mere Django end John Wayne, og selvom de heller ikke er direkte anbefalelsesværdige, er de i denne sammenhæng at foretrække. Mimbreños er westernkliché af tyndeste skuffe; en ny sang du har hørt mange gange før.

Lån tegneserien på biblioteket

Bedømmelse
Karakter