0 kommentarer

Mie og Mikkel hos lægen af Mirjam Pressler

af d. 17. november 2011
Info
 
Sideantal

24

Udgivet

2007

ISBN

978-87-7802-832-7

Originaltitel

Ben und Lena gehen zum Arzt

 

Mikkel er syg. Han har feber og skal til lægen og han VIL have sin storesøster Mie med. Mie nyder at være den store og er utroligt hjælpsom. Mange gange får hun ros af mor og det er jo dejligt! Mikkel kommer til læge. Børnene ser de andre patienter, venteværelset og lægens konsultation. Hjemme fortæller Mie Mikkel en historie og han falder trygt i søvn. Mie får kiks og ros af mor. Hun har en dejlig dag.

Billederne i bogen er glade og farverige. Nogle steder ligger teksten direkte op til at afsøge billederne for detaljer, og det var en sjov oplevelse for barnet.

Et par gange har korrekturlæseren glemt at pigen hedder Mie og ikke Mia. En detalje som barnet herhjemme faldt over og brokkede sig højlydt, når der blev læst “Mia”.

Alt i alt er “Mie og Mikkel hos lægen” en hyggelig, lille, letlæst sag, der fint giver anledning til genkendelse hos barnet. Pigen herhjemme vil gerne give den fem stjerner – sikkert netop på grund af genkendeligheden og det trygge univers. Jeg trækker en enkelt stjerne fra, idet bogen ikke byder på udfordringer og overraskelser, hverken tematisk, sprogligt eller via illustrationerne.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter