0 kommentarer

Mexicocitydigte af Thomas Boberg

af d. 11. april 2017
Info
 
Sideantal

78

Udgivet

2017

ISBN

978-87-02-23382-7

Udgave

1. udgave, 1. oplag

 

I 1984 debuterede Thomas Boberg med digtsamlingen ”Hvæsende på mit øjekast”. Siden har forfatteren udgivet et hav af digtsamlinger og nogle fantastiske rejsebeskrivelser, der hører til de bedste jeg har læst af en dansk forfatter.

I marts 2017 udkom forfatterens seneste bog, en digtsamling, der har fået titlen ”Mexicocitydigte”

Over 78 sider skriver Boberg om den pulserende storby Mexico City, hvor døden er allestedsnærværende, og hvor læseren introduceres til storbyens travlhed og de mennesker, der bebor denne mellemamerikanske metropol.

Boberg opsøger bl.a. dødsgudinden Santa Muerte, men han begiver sig også ind i decideret farlige områder af byen, f.eks. sortbørsområdet Tepito, hvor turister ikke tør komme – og sikkert også et sted, hvor pæne borgere heller ikke bevæger sig hen.

Digtene kan med en vis ret betegnes som rejsedigte. En anderledes type rejsebeskrivelse end læseren normalt introduceres for i Bobergs univers.

Mexico City beskrives som den tager sig ud set gennem forfatterens briller.

Digtene er både intense og spraglede og formår at gøre Mexico City levende for læseren i København, der interesserer sig for både poesi og rejser. I det hele taget er ”Mexicocitydigte” en vellykket digtsamling, digtene lyser op og kaster skygger. Dette er en bog, der vil begejstre og charmere den kræsne læser, der sætter pris på refleksion og dybde.

”Mexicocitydigte” er kort og godt solidt håndværk og en digtsamling, der beviser at Boberg igen er i topform og er i stand til at udfordre læseren.

Det bliver til 4 stjerner og en varm anbefaling herfra.

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter