0 kommentarer

Merlin af Pernille Eybye

af d. 16. marts 2015
Info
 
Forlag
Genre
Sideantal

200

Udgivet

2014

ISBN

978-87-588-1426-1

 

De farverige og indbydende covers lagde op til spænding og humor. Bagsideteksterne lovede det samme som indtrykket af forsiden gav. Jeg blev allermest positivt overasket, da jeg så de fantasifulde og detaljerede kapitelbilleder

Merlin og Kannibalen:
Bagsideteksten løj bestemt ikke. Merlin og hans familie, som består af Moon Dippe-dutten og deres mor, er på vej til Tusmørkedalen for at bo hos deres mormor. Her opdager Merlin til sin store overraskelse, at hans familie er hekse. Men det er ikke det eneste, der forstyrrer hans tanker, for der går rygter i byen om en kanibal, der æder børn, som er alene hjemme. Ikke længe efter de ankommer, skal Merlins mor og mormor til et møde, og Merling finder nu ud af, at Kannibalen virkelig er i byen! Med grum humor sættes en hæsblæsende jagt i gang, og jeg sad på kanten af stolen eller lå alt for længe med natlampen tændt (af flere grunde!) for at finde ud af, hvad der dog skulle blive af min helt. Men at der er tre bøger i serien hintede jo i retning af, at min helt overlevede.

Merlin og Dippe-duttens dukke:
Merlin Dippe-dutten og deres mor er ude for at købe brugte møbler. Det er startskuddet på Merlins nye eventyr. Dippe-dutten fandt en dukke, som er forhekset, og sådan nogle er en dårlig idé at tage med hjem! Så nu skal han undersøge sagen og rede dagen. Det er ikke så nemt, når man kun er en dreng i en heksefamilie, men han får hjælp af sin store søster

Merlin og Søster Hårdbolle:
Til en familie fødselsdag opdager Merlin, at han ikke kender sin familie så godt, som han troede. Hans søster er ikke bare heks, men også vareulv! Det bliver en farlig fødselsdag. Siden deres planlægninger for at Moon kunne skifte, uden at være til fare for alle omkring sig, er gået i vasken, må Merlin og hans oldemor kæmpe for at få Moon hjem. De skal have Moon hjem fra hendes instinktive træf på Vareulvebjerget sammen med alle de andre varulve i området.

Pernille Eybye skriver spændende og humoristisk, og sammen med de mange spændende illustrationer er bøgerne lige noget for unge drenge mellem 7 og 12 år, der, som jeg, ellers kan have svært ved at sidde stille længe nok til at læse en bog. Der er nemlig knald på! Men bogen er skam også for piger! Bare man kan lide humor, action og magi, så er disse bøger værd at have på hylden!

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter