0 kommentarer

Døden i Harkaberg af Lars Kjædegaard

af d. 16. marts 2015
Info
 
Forlag
Genre
Sideantal

317

Udgivet

2015

ISBN

978-87-638-3749-1

 

Lars Kjædegaards ”Døden i Harkaberg”, er hans 7 krimi,i eget navn, med makkerparret Thor Belling og Anita Hvid. Det er en selvstændig bog som kan læses uafhængig af de forrige, og i lighed med disse er der tale om et fint plot. Jeg har som læser længe anet hvor det bære hen, for så kun at opdage at slutningen peger i en helt anden retning end der hvor jeg har befundet mig, og den slags tiltaler mig meget og udfordrer hjernen.

Lars Kjædegaard har en meget behagelig skrivestil, og formår at komme ind under huden på sine personer. Jeg sidder med en følelse af virkelig at kende de mennesker og det univers de færdes i, hvilket gør bogen dybere end “bare” en hurtig læst krimi.

Sverige og krimier indgår åbenbart i en symbiose. Døden i Harkaberg foregår hovedsageligt i Sverige, hvor Thor Belling er taget på en tiltrængt ferie. På vejen hjem til Danmark bryder hans bil sammen og dette bliver starten på et ufrivilligt ophold i den lille flække Harkaberg. For næppe er hans bil hentet af mekanikeren før han finder sig selv indblandet i en dansk kvindes forsvinden. En sag der hurtigt griber om sig og inden han får set sig om er hans makker hjemme i Danmark, Anita Hvid, også sat på sagen, og en svensk dansk duel på efterforsknings kompetencer er skudt i gang.

Jeg vil ikke løfte sløret yderligere for handlingen i bogen, da jeg selv mener det tager noget af spændingen hvis man forlods kender til for mange detaljer. Men jeg vil på det varmeste anbefale bogen. Jeg har kun en anke… den er alt for hurtigt læst…

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter