0 kommentarer

Pige med perleørering af Tracy Chevalier

af d. 19. juni 2009
Info
 
Forlag
Omslag
Sideantal

234

Udgivet

2002

ISBN

87-90799-32-1

Originaltitel

Girl with a pearl earring

Udgave

1.udgave

 

I 1600-tallets Holland boede en maler, der ikke tjente fantastisk meget på sine malerier og som manglede en tjenestepige. Griet kunne ikke hjælpe ham med det første, men hun blev hans tjenestepige for at hjælpe med det sidste. Griet er en pålidelig hjælp, og passer sit arbejde godt. Især er hun dygtig til at gøre rent i malerens atelier, hvor hun skal være meget påpasselig med ikke at ændre på eller flytte på noget. Disse kvaliteter går ikke forbi malerens øjne, og heller ikke hendes skønhed.
Dog er maleren ikke den eneste, der har lagt mærke til Griet, også slagterens søn, Pieter, har lagt mærke til hende, men i modsætning til maleren, er Pieter en fri mand og er ikke holdt tilbage af kone og en børneflok. Derfor bejler han til Griet på allerbedste manér. Alligevel kan Griet ikke helt glemme maleren, og da slet ikke da han begynder at male hende, og hun kan nyde hans udelte opmærksomhed. Til sidst bliver Griet tvunget til at vælge: maler eller Pieter?

Jeg har efterhånden læst mange bøger af Tracy Chevalier, og mit problem med dem er altid det samme. Jeg føler, at bøgerne mangler en retning, et mål og en afslutning. Jeg sider altid tilbage med en følelse af uforløst spænding. Chevalier er skam god nok til at bygge en god historie op, men når den skal afsluttes, synes jeg, at der ikke bliver bundet nogle knuder sammen. desværre, for hvis de sidste ti sider havde været bedre, havde bogen været vidunderlig. Nu føler jeg bare, at den er en smule irriterende.

Lån bogen på Bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter