0 kommentarer

Halløj på Christiansborg af Morten & Søren Ellemose

af d. 13. juli 2014
Info
 
Sideantal

189

Udgivet

2014

ISBN

978-87-7145-692-9

 

Som barn fik min morfar altid blæksprutten i julegave og jeg kan huske jeg elskede at se på tegningerne, senere da jeg begyndte at forstå teksterne blev det en af julens favoritlæsninger sammen med svikmøllen, en god politisk satire fortalt i streg og få ord.

Hvis jeg ganske kort skal beskrive hvilken type bog Halløj på Christiansborg er, må det blive bogens svar på de to ovennævnte publikationer.

Vi følger Henning Dahlmose, en forsmået middelmådig journalist ansat på Frederiksborg Tidende i en løntilskudsstilling. Dahlmose drømmer dels om dejlige Lotte fra bogholderiet samt det at blive tildelt den eftertragtede Cavling pris.

En gevinst til et luksushotel i Dubai, som for Dahlmoses vedkommende er alt andet end luksus, bliver startskuddet til jagten på Cavling prisen. For i vild luksus mødes toppen af dansk erhvervsliv og erhvervsminister Svend Svendsen for at udtænke rævekager til egen vinding og fortjeneste. Et komplot bestående af ministre, spinddoktorer, ejendomsspekulanter og den danske adel, der i forenet anstrengelser er godt på vej til at sælge ud af den dansk stats ejendom.

I Halløj på Christiansborg, præsenteres vi for toppen af den danske magt elite og deres lyssky handlinger hvor sex og kammerateri er en del af hverdagens spil iblandet en god del spin. Bogen er yderst aktuel og tager blandt andet handlen af DONG under behandling, samtidig med at der er meget fine karrikaturer af de nuværende politikere. Sproget er meget malerisk så som læser kan jeg se handlingen lys levende foran mig.

Hele idéen bag bogen er genial og yderst underholdene. Der kommer mange finter frem, hvor de tanker jeg selv af og til gør mig om vore politikere bliver skåret ud i pap.

Min eneste anke er at bogen har en tendens til at ville være satirisk hele tiden, så ind i mellem tager det overhånd og bliver plat og lidt anstrengende at læse. En lidt bedre balance mellem satire og lidt mere alvor ville hæve den betragteligt, alligevel vil jeg gerne anbefale den. Lige som jeg gerne ser et nyt udspil fra tvillingeparret, det er jo ikke den type bøger der flest af.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter