0 kommentarer

Martyrens sang af Stephen Miller

af d. 25. februar 2013
Info
 
Sideantal

343

Udgivet

2012

ISBN

978-87-92621-72-6

Originaltitel

The messenger

 

Forfatteren har udgivet to bøger, som ikke er oversat til dansk. I denne er to hovedpersoner, Daria og Sam, hvis historier man får skiftevis.

Daria er vokset op i en flygtningelejr i Mellemøsten. Familien er splittet, begge hendes brødre døde. Hun kommer til Cairo, hvor hun møder Mansur al Brazi og lærer en “fætter Ali” at kende. Hun bliver hvervet til selvmordsaktion, det betyder at hendes familie får penge. Hun kommer til Firenze, hvor hun får en vestlig opdragelse og studerer kunsthistorie. En dag får hun at vide, hvad hendes mission er: at sprede en virus med høj dødelighed. Hun bliver injiceret med koppevirus og tager til New York under dække af at være journalist. Hun sørger for at røre ved så meget og så mange som muligt. Hun hader den vestlige kultur, som hun kender forbavsende godt, især film.

Sam har en alvorligt syg kone og har et stort kendskab til biologisk krigsførelse. Da sygdomsudbruddet starter, bliver han hentet fra sin pensionisttilværelse. Man følger så myndighedernes forsøg på at indkredse smittebærerne, for der viser sig at være flere og flere sygdomme i omløb. Finder man smittebærerne i live, kan man fremstille en modgift.

Bogen er spændende og velskrevet. Det er klart Darias afsnit, der er de mest gribende og interessante. Efterhånden som Sam og hans hold finder ud af, hvem terroristerne er, bliver hendes færden mere besværlig. Hun møder også mennesker, hun ikke kan foragte.

Lån bogen på Bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter