0 kommentarer

Marie Antoinette af Sena Jeter Naslund

af d. 22. november 2007
Info
 
Sideantal

516

Udgivet

2006

ISBN

87-7901-211-6, 978-87-7901-211-0

Originaltitel

Abundance

 

Lige siden Maria Antonia, med en ændring af sit navn til Marie-Antoinette, blev trolovet til Dauphinen af Frankrig, har der verseret mange historier om hendes person. Hun har fået tilknyttet nogle meget lidt flatterende citater og ideer, men hvad vi ved, er nu engang kun hvad blev efterladt til eftertiden efter hendes guillotinering i 1793, som følge af den franske revolution.

Sena Jeter Naslund har med denne bog forsøgt at give et akkurat billede af Marie-Antoinette, blandt andet ved meget dybdegående research af blandt andet brevvekslingen mellem Marie-Antoinette og hendes mor, Kejserinden af Østrig, samt skriblerier der stammer fra perioden.

I Senas beskrivelse af Marie-Antoinette, fremkommer hun blidere og mere empatisk end historiebøgerne siden gav hende credit for. Jeg har lidt svært ved at købe hele Senas ide om Marie-Antoinette, men bogen er udmærket læsning, hvis du er interesseret i at vide mere om hende.

Den starter ud ganske trægt med ankomsten til Frankrig og slutter på skafottet hvor madame guillotine gør hvad hun gør bedst. Skrivestilen er okay, den er ikke voldsomt medrivende, men jeg vænnede mig til dens snirkler hurtigt nok til ikke at opgive bogen.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter