0 kommentarer

Drømmeløs af Jørgen Brekke

af d. 13. september 2016
Info
 
Sideantal

283

Udgivet

2012

ISBN

978-87-400-0357-4

Originaltitel

Drømmeløs - oversat af Lotte Kirkeby Hansen

Udgave

1. udgave

 

“Drabsmanden havde fjernet menneskekroppens eget musikinstrument og erstattet det med et mekanisk, nemlig spilledåsen.”

Trondheim 2011. En ung kvinde findes myrdet i sneen. Hendes strubehoved er skåret væk. På hendes bryst står en fin gammel spilledåse og spiller en ukendt, meget trist vuggevise. En vise, der trækker tråde til en anden makaber mordsag tilbage i 1767.

Det enestående ved vuggevisen er, at den lover sin tilhører en god, dyb søvn. Og det er netop, hvad den psykotiske morder har desperat behov for. Hans hoved summer af indbildte fluer, og han vil gå til yderligheder for at få dem til at forstumme.

Lad os bare røbe, at flere må lade livet undervejs i den spegede sag. Ikke mindst fordi helten, kriminalassistent Odd Singsaker, er temmelig bims oven på en hjerneoperation og konstant glemmer livsvigtige informationer, der kunne have reddet menneskeliv. Helten som antihelt.

Jørgen Brekke debuterede med den fænomenale “Nådens omkreds”, som også omhandlede gotiske mord i både fortid og nutid. Hvori Odd Singsaker og hans amerikanske kollega Felicia ligeledes medvirkede. Og hvor der ligesom i “Drømmeløs” er tydelige referencer til Jo Nesbøs antihelt, Harry Hole, der som Singsaker ynder en lille akvavit i ny og næ. Singsaker starter helst dagen med en sildemad og en Rød Aalborg.

Kort sagt: Brekke fortsætter, hvor han slap i “Nådens omkreds” og heldigvis for det. “Drømmeløs” er en original og spændende krimi med godt greb om den snurrige menneskelige psyke.

Lån bogen på bibliotek.dk

 

Bedømmelse
Karakter