0 kommentarer

Maharani af Gita Mehta

af d. 26. oktober 2008
Info
 
Sideantal

440

Udgivet

1989

ISBN

87-595-0039-5

Originaltitel

Raj (engelsk)

 

”Maharani” er både historien om et lands tilblivelse, og en kvindes. Man møder Jaya for første gang da hun som den 5-årige prinsesse hun er, tages med ud i junglen af sin far, på tigerjagt. Rovdyret ender som den jagede i en kamp på liv og død, mens Jaya får sit første møde med ægte angst.

Jaya vokser op i et lille fyrstedømme, mere eller mindre indlemmet under Great Brittain, alt efter imperiets luner. Alligevel opdrages hun traditionelt: Til lydighed og underdanighed, som skulle gives til først faderen, siden en ægtemand. Omgivet af enukker og konkubiner, rådgivere og fyrster; alle der ender med at have en vigtig del i Jayas tilblivelse.

Og mens Jaya vokser op i en beskyttet tilværelse, ændres verden. Første verdenskrig ændrer hele hendes, og alle andres, verdensbillede. Og for Jayas vedkomne er krigen kun første skridt på vejen af en lang række voldshandlinger, som kommer til at præge hendes liv.

”Maharani” er en flot beretning om hele den historiske side af Indien og omegn som britisk koloni. Men der er virkelig mange navne, titler og indiske ord at holde styr på. Man skulle virkelig holde tungen lige i munden, når man forsøgte at manøvrere sig gennem komplicerede politiske situationer, med ofte lidt for mange personer og meninger. Jayas ofte triste liv blev den “gode” afveksling fra disse ellers spændende, men forvirrende situationer. Bogen kræver opmærksomhed for at kunne forstås fuldt ud!

Lån bogen på Bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter