0 kommentarer

Magi og meloner af Sarah Mlynowski

af d. 4. december 2006
Info
 
Sideantal

303

Udgivet

2006

ISBN

87-02-03307-0, 978-87-02-03307-6

Originaltitel

Bras & Broomsticks

 

Hvor kan livet bare være uretfærdigt. Dette må 14-årige Rachel sande, da hun finder ud af at både hendes søster og mor har magiske evner, bare ikke hende. Og det selvom det er hende, der ligger inde med visionerne og ideerne til, hvad man kan bruge sådanne magiske kræfter til.


“Undskyld, hvad?” siger jeg chokeret.
Min mor gentager det. ” Din søster er en heks.”
“Så slem er hun altså ikke, mor,” siger jeg næsten hviskende for at tage Miri i forsvar.
“Nej, du forstår det ikke. En hekse-heks.”
Miri nikker. ” Som Cornelia. Som Hermione.” Hun lægger panden i tankefulde folder. “Eller Den Onde Dronning?”
Min mor rynker pande. ” Det er minsandten ikke særlig gode sammenligninger.”
Fortæl mig lige, hvad en teenager skal stille op, når hendes mor har sagt noget så sindssygt?” Jeg tror, du skulle overveje at gå i terapi igen,” ryger det ud af munden på mig. Jeg mener, helt ærligt.

Rachel er vild med to fyre fra skolen og er meget opsat på at få fat i en af dem. De tilhører A-holdet, eliten, hvilken hun også stræber efter, hidtil dog uden resultat. Men med søsterens nyopdagede evne øjner hun en chance for med magiens hjælp at hjælpe populariteten og kærligheden lidt på vej.

De to piger er meget forskellige, trods dette kan de dog alligevel blive enige om én ting, nemlig at de ikke kan fordrage deres fars nye kæreste. Det er derfor ikke særligt overraskende, at de kommer på ideen, at få deres far til at ombestemme sig inden det planlagte bryllup og om alt går vel, at få ham til at indse at han stadig elsker deres mor.

Spændende, magisk og velskrevet. Ja, jeg kan kun smide om mig med positive gloser, for jeg elskede bogen. Selvom bogen velsagtens er skrevet primært til 12-15 årige piger, så glemmer man, at den ikke er skrevet til voksne. Det er lang tid siden, jeg har slugt en bog som det skete med denne, men den fangede bare lige fra starten.

Forfatteren skriver voksenlitteratur i chick lit genren, hvilket jeg synes skinner igennem på fortællerstilen. Dette er positivt ment, da jeg selv er meget glad for denne genre. Noget som er typisk for chick lit genrens kvinder, er den meget egoistiske opførsel. Dette karaktertræk skinner igennem hos hovedpersonen Rachel, og jeg kan ikke lade være med at sammenligne med fx Nynne og Sophie Kinsellas shopaholic Rebecca, som også buldrer derudad, for at opnå hvad de vil, uden ret meget hensyn til omgivelserne. Heldigvis kommer Rachel som de ovennævnte så også på bedre tanker.

Er du blevet nysgerrig, kan du evt. læse de to første kapitler i bogen ved at klikke ind på Gyldendals hjemmeside under Børne- og ungdomsbøger. Og hvis du har lyst til at finde ud af mere om forfatteren til bøgerne, vil jeg anbefale et besøg på hendes hjemmeside www.sarahmlynowski.com. Her kan du både læse om hende og de første bøger i serien samt forfatterens chick lit bøger for voksne, disse er dog desværre endnu ikke oversat til dansk.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter