0 kommentarer

Eget ansvar af Elsebeth Egholm

af d. 21. juni 2013
Info
 
Sideantal

419

Udgivet

2013

ISBN

978-87-400-0940-8

 

Dicte holder fest i Århus midtby, da Rose og hendes kusine Anne Marie forlader festen – og bortføres af to personer i en bil. Peter Boutrup, Dictes bortadopterede søn, følger festen på afstand, og bliver vidne til bortførelsen – og er sikker på at han genkender stemmen på den ene af bortførerne.
Anne Marie er datter af Dictes søster Sofie, og er – ligesom Dicte blev det i sin tid – blevet udstødt fra familien, der er Jehovas vidner.

Et mord på en kendt jurist og fundet af ligdele fra en ung mørk kvinde viser sig at have relationer til bortførelsen.

Dicte Svendsen er tilbage som hovedperson, i denne bog sammen med sønnen Peter Boutrup, dog arbejder de ikke sammen, men følger hver deres spor i opklaringen af bortførelsen.
Dicte besøger sin søster, som har noget at skjule – det samme har hendes mand, Jens Peter.
Peter opsøger systematisk sine gamle bofæller fra tiden på børnehjemmet – sikker på, at kidnapperne er derfra.
Således væves både Dictes og Peters fortid ind i historien, og selv som de to ikke arbejder sammen, er de begge opsat på at finde pigerne før det er for sent – de er lige stædige og ligner på mange måder hinanden.

Vi kommer omkring forholdene for illegale indvandrere – og deres bagmænd, der tjener mange penge på andres ulykke. Sæddonation og børns behov for at kende deres rødder, finde deres biologiske far og halvsøskende er også flettet ind i historien. Og gennem Dicte, der som journalist pludselig mærker på sin egen krop, hvordan det er at blive jagten af pressen, mens man er sårbar – kommer bogen omkring emnet presseetik og hvor langt man kan tillade sig at gå som journalist for at få en god historie. Således tager Egholm atter aktuelle emne op i sin krimi, som hun har gjort i bl.a. “Liv og Legeme” og “Vold og Magt”, hvilket gør hendes bøger til lidt mere end “bare” en krimi.
Det er rart, at der er skåret ned på de blodige, detaljerede beskrivelser, som der var for af meget i “Tre hundes nat” med Peter Boutrup som hovedperson. Vi er tilbage i stilen fra de tidligere Dicte Svendsen krimier, hvor det i højere grad er samfundsmæssige problemstillinger, der flettes ind i krimien – så selv om begge optræder som hovedpersoner i denne bog, er det mest en “Dicte-bog”.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter