0 kommentarer

Mænd der hader kvinder af Stieg Larsson

af d. 25. februar 2009
Info
 
Forfatter
Forlag
Genre
Sideantal

523

Udgivet

2006

ISBN

87-7394-949-3

Originaltitel

Män som hatar kvinnor

 

En person, der opmærksomt har fulgt lidt med i medierne, har måske bemærket, at “Mænd der hader kvinder” i den grad får opmærksomhed på nuværende tidspunkt, hvilket ikke er mærkeligt på grund af den aktuelle filmatisering. Undertegnede har ofte fået anbefalet “Mænd der hader kvinder”, og det var sådan set på tide at læse bogen – og efter endt læsning vil jeg med god grund anbefale denne krimi videre.

Journalisten Mikael “Kalle” Blomkvist er netop blevet idømt tre måneders fængsel for bagvaskelse af en indflydelsesrig erhvervsmand. Den nybagte 82-årige Henrik Vanger udnytter Blomkvists situation, da det er tydeligt, at denne har brug for tid til at slappe af og komme væk fra sin kaotiske hverdag. Henrik Vanger tilbyder Blomkvist et besynderligt job: Officielt skal Blomkvist i et år beskæftige sig med at skrive Vangerfamiliens historie, men i virkeligheden skal han prøve at finde ud af, hvad der skete med Henrik Vangers slægtning, der forsvandt tilbage i 1966.
Parallelt hører vi om Lisbeth Salander, der er en tatoveret, umyndiggjort og dygtig hacker. Med tiden bliver Salander og Blomkvist mere eller mindre nødt til at arbejde sammen – og hvilket fantastisk (og underholdende) makkerpar, som dermed er skabt i litteraturens verden.

Alt kan roses ved denne krimi: Spændingen, karakterbeskrivelserne, miljøet, de aktuelle sidetemaer såsom erhvervslivet, underholdningsværdien og ikke mindst selve plottet.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter