0 kommentarer

Baby Jane af Sofi Oksanen

af d. 22. april 2012
Info
 
Forfatter
Forlag
Genre
Sideantal

188

Udgivet

2012

ISBN

978-87-638-2055-4

Originaltitel

Baby Jane (finsk)

 

Hvad skete der egentlig med Piki? Hvad blev der af den mest omsværmede pige i hele Helsinkis homomiljø? Hvordan gik det til, at Piki, som altid virkede så cool og ovenpå, blev fange i sit eget hjem, på grænsen til at sulte ihjel? Bogen beskriver – til tider i enkeltheder – det lesbiske forhold mellem de to unge kvinder, fortælleren og Piki. Kvinderne isolerer sig, da Piki ikke formår at blande sig med andre mennesker, hvilket fortælleren har mere lyst til. Da pengene ikke længere slår til, hverken til sprut eller medicin, starter de et postordrefirma, som i en tid giver dem mulighed for at tjene penge, men også det bliver for meget for Piki, og da det går op for fortælleren, hvor stor afhængighed Piki har til en tidligere kæreste, ændres forholdet markant. Bogens slutning er nok forventelig.

Selve temaet i bogen er trist, som hele bogen faktisk er trist. Trist – men sandsynligvis ikke urealistisk. En trist historie, let læst, da den er opdelt i mange små afsnit.

Efter min bedste vurdering lever bogen ikke op til Oksanens “Renselse”, indholdet for tyndt, men med et meget alvorligt emne. Bogen er skrevet før “Renselse”, og jeg glæder mig derfor til at læse Oksanens næste bog for at se, om kvaliteten fortsat forbedres.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter