0 kommentarer

Månestenen af Wilkie Collins

af d. 15. juni 2009
Info
 
Sideantal

488

Udgivet

2008

ISBN

978-87-7973-316-9

Originaltitel

The Moonstone

Udgave

2.udgave

 

Månestenen – En smuk, gul og ufatteligt stor diamant, har sin oprindelse i Indien. Og endda i en Indisk helligdom. Så da denne via tyveri stjæles, og bringes til England, beslutter tre indiske munke at vie deres liv til at få den tilbage..

I mange år er diamanten skjult for omverdenen. Da den igen dukker op til overfladen, er det til et fødselsdagsselskab hos den fortryllende Rachel, der modtager den som gave på sin 18-års dag. Lykkelig som hun er for den værdifulde juvel, bærer hun den til selskabet.
Næste morgen – Katastrofe! Diamanten er væk, forsvundet fra Rachels kammer i løbet af natten, og en storstilet jagt på at finde den indledes. Ingen kan se sig helt fri for mistanke, alle mistænkes, fra den mindste tjenestepige og helt op til Rachel selv.

Det er sjovt at tænke på, at denne bog blev til for over 100 år siden. Den er virkelig godt skrevet, og selvom en hel del af bogens holdninger virker forældede i dag, er bogen helt sikkert værd at læse. Den er spændende, og vedbliver at holde læserens opmærksomhed fanget ved diamantens historie, iblandet lidt familiedramatik, økonomiske vanskeligheder, og selvfølgelig en kærlighedshistorie som prikken over i’et.

krimi. diamanter. tyveri. England. 1840-1849

Lån bogen på Bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter