0 kommentarer

Eddikepigen af Anne Tyler

af d. 10. juli 2016
Info
 
Forfatter
Forlag
Genre
Sideantal

203

Udgivet

2016

ISBN

978-87-7146-517-4

Originaltitel

Vinegar girl (oversat af Allan Hilton Andersen)

Udgave

1. udgave

 

Kate lever et stillestående liv. Hun er sidst i tyverne, men er aldrig flyttet hjemmefra. Hun tager sig nemlig af huset for sin far, der bruger det meste af sin tid på forskning, og sin lillesøster, der helst brugte al sin tid sammen med unge fyre. Kate selv er hjælpelærer i en børnhave, hvor hendes arbejde tåles, men ikke værdsættes.

Kates far, Dr. Battista, står for første gang længe over for et større videnskabeligt gennembrud. Dette skyldes delvist hjælp fra hans fantastiske russiske forskningsassistent, Pjotr. Problematisk nok står Pjotr dog til at blive sendt hjem, da hans visum udløber. Dr. Battista får hvad han selv synes er en fantastisk ide, der nemt vil kunne løse problemet – Pjotr kan da bare blive gift med Kate!
“Eddikepigen” er en sød fortælling om en ung pige, og de dilemmaer hun sættes overfor. Hvilket grundlag bør ægteskaber have – Og er der andet end ulemper ved at blive gift med en mand man dårligt nok kender, udelukkende for at sikre ham en opholdstilladelse og hjælpe sin far?

“Eddikepigen” er en del af en serie af genudgivelser bygget på Shakespeares skuespil, i anledning af 400-året for forfatterens død. Denne bygges på skuespillet “Trold kan tæmmes”, men man behøver på ingen måde have forkendskab til Shakespears skuespil for at kunne læse denne bog.

Lån bogen på Bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter