0 kommentarer

Lysets hastighed af Javier Cercas

af d. 7. maj 2008
Info
 
Forfatter
Forlag
Genre
Omslag
Sideantal

261

Udgivet

2007

ISBN

978-87-7604-112-0

Originaltitel

La velocidad de la luz

Udgave

1.udgave

 

“Lysets hastighed” er en besynderlig bog, der foregår både i Spanien og i Urbana, en mindre by i midtvesten i USA.

Bogens navnløse fortæller får i sine yngre dage tilbudt et job som underviser i spansk på et universitet i Urbana. Han møder her mange undervisere, men det er kun Rodney Falk, der gør indtryk på fortælleren. Falk er Vietnam-veteran og i det hele taget en underlig snegl, der mest passer sig selv. Det ender dog med, at Falk og bogens fortæller bliver venner.

Efter to år tager fortælleren tilbage til Spanien, hvor han får en god forfatterkarriere, bliver gift og får en søn.

Efter et par år tager han tilbage til USA på bogturne, hvor han forsøger at finde Rodney Falk, men da det ikke lykkedes bliver han hvirvlet ind i diverse hæsblæsende begivenheder i forsøget på at finde Rodney.

De nærmere begivenheder vil jeg ikke afsløre her, det vil nemlig ødelægge læselysten for Jer andre.

“Lysets hastighed” er en sproglig rodebunke af forvirret, dårligt sprogbrug. Ofte finder man sætninger, der fylder en halv side (15 linier). Jeg ved ikke om bogen er dårligt oversat eller om bogen også er så rodet på originalsproget – jeg ved bare, at det er en rodebunke af bisætninger, kommaer og rodet sprog.

Selve historien er ligeledes heller ikke noget at råbe hurra for. Jeg har ikke forstået formålet med denne bog, hvis det er en krimi, så er der gået noget galt under udformningen af plottet. Beskrivelsen af bogens personer har tendens til at være karikerede/utroværdige, så af alle ovenstående årsager fungerede denne bog ikke for mig.

Alt i alt kan jeg ikke give denne bog mere end en stjerne, da jeg synes det er en rodet og intetsigende bog, der ikke formår at komme ud over rampen med sin pointe.

 

Lån bogen på Bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter