0 kommentarer

Lykkejægere af Kristina Nya Glaffey

af d. 24. oktober 2007
Info
 
Sideantal

104

Udgivet

2007

ISBN

978-87-02-05941-0

 

Jeg havde ellers andre planer for i dag, men skulle lige starte bogen. Her sidder jeg så timer senere og har ikke nået det, jeg skulle. Til gengæld er jeg en lille smule klogere på danskheden. Føler mig portrætteret, og ikke mindst føler jeg, at jeg har fundet én med samme interesse for at digte historier om alle de andre i bussen, som mig selv.

”Lykkejægere” er forfatterindens debut, og man må sige, hun kommer godt fra start! Hun skildrer i bogens første del, i en række portrætter, forskellige kendte som ukendte danskere. På en måde, så vi alle må føle os en lille smule kærligt ramt, og så vi, med den velkendte danske ironiske distance, i hvert fald kan genkende alle de andre. Bogens anden del er om udenlandsdanskeren Jørgen og hans ophold i Brasilien. Gennem en ukendt fortæller får vi et lille indblik i hvad det er, der gør Danmark så dansk, især når man er i det store udland.

En virkelig velskrevet bog, med et underfundigt, næsten tale-agtigt sprog, dog uden det bliver anmassende og fortænkt. Bare virkelig tilgængeligt.

Alle mine bedste anbefalinger og håb for forfatteren.

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter