0 kommentarer

Lucky Luke det forjættede land af Jul og Achdé

af d. 27. maj 2017
Info
 
Forfatter
Forlag
Omslag
Sideantal

48

Udgivet

2017

ISBN

987-87-7085-661-4

Originaltitel

La Terre Promise

 

Sidst i 70’erne døde René Goscinny og det medførte et stort kvalitetstab i manuskripterne til Lucky Luke. Nu hele 40 år efter, viser der sig en ny stjerne på himlen, en der ikke skriver manuskripter som Goscinny, men som formår at opbygge en historie med anstændige grin på vejen. Hans navn er Julien Berjeaut (Jul), og han forstår at udfolde sit talent. Endelig er der igen kælet for historien.

Det er et projekt der emmer af tiltro til produktet: forsiden er både i motiv og farvevalg en pastiche på den gamle Morris/Goscinny kreation ‘Grønskollingen’. En af de helt eminente klassiske Lucky Luke fortællinger. Men Jul og tegner Achdé har ikke taget munden for fuld. Forsiden er et kærligt vip på hatten, et signal om at man vil noget med dette album og står fuldt bag det.

Essensen i plottet er at Luke skal eskortere en familie af jødiske imigranter fra øst til vest. De møder alle de vante hindringer, banditter, indianere og plattenslagere. På den måde er der intet nyt, men der er alligevel kælet sig meget for opbygningen af historien, at skaberne formår at få albummet til at skille sig ud. Især den lange og grundige intro er noget uvant og et stort plus for serien.

Jeg var ellers stået af serien længe før Morris døde i 2001, netop fordi historierne blev indholdsløse. Og Morris var begyndt at bruge copy/paste i stedet for at tegne hvert billede fra bunden: Lucky Luke var blevet usselt venstrehåndsarbejde uden sjæl.

Det er den ikke mere.

Lån tegneserien på biblioteket

Bedømmelse
Karakter