0 kommentarer

Lovløs af Line Holm & Stine Bolther

af d. 20. marts 2022
Info
 
Sideantal

462

Udgivet

2022

ISBN

9788740069648

Udgave

1 udgave 1 oplag

 

Den politiske løsning med de døde mink var ikke så gennemtænkt, så de skal graves op igen. Det er under dette arbejde, at skelettet af en kvinde dukker op i mudderet. Det står hurtigt klart, at der ikke var tale om et nyere dødsfald, og da politiets resurser er spændt til bristepunktet, bliver sagen overdraget til politimuseet i København. På den måde landede det, der skulle blive en betændt sag hos politihistoriker Maria Just. Hos politiet har man nok at se til, den nye politireform skal på plads, men politisk rænkespil trækker forhandlingerne i langdrag. I København bliver drabschef påkørt af en flugtbilist og kort tid efter sker det samme for en betjent i det jyske. Der er efter alt at dømme tale om to forsætlige handlinger, og det bliver dråben, der får det til at flyde over for politikorpset. Hundredvis af betjente landet over enten sygemelder sig eller siger op, og lovløse tilstande begynder at indfinde sig rundt omkring i landets bydele. Langsomt men sikkert begynder tingene at vikle sig ind i hinanden, og fortidens magt rækker helt ind i nutidens.

‘Lovløs’ er andet selvstændige bind i serien om politihistorikeren Maria Just. Jeg har ikke selv læst bind et ‘For barnets bedste’ (2020) og havde da heller ikke problemer med at læse bogen selvstændigt, men når det er sagt fornemmer jeg, at jeg ind i mellem mangler noget viden som kunne have været rar at have haft. Ikke noget der har med plottet at gøre, men mere hele den menneskelige oplevelse af Maria Just, så set i det perspektiv vil jeg nok anbefale at læse bøgerne i den rækkefølge de er skrevet.Lovløs’ er en sprogligt og handlingsmættet velskrevet bog, og personligt kan jeg godt lide det med, at fortiden trækker tråde op til nutiden, lige som jeg er ret vild med intriger og magtkampe i de politiske korridorerne. Så når begge ting flettes sammen til et godt plot, ja…så kan jeg ikke klage.

Om forfatterne: Line Holm (f. 1975) er uddannet journalist og bachelor i idéhistorie og har siden 2004 været ansat på Berlingske, hvor hun arbejder med fortællende og undersøgende journalistik. Hun er forfatter til to journalistiske bøger, er modtager af Kr. Dahls Mindelegat og har to år i træk været nomineret til Cavlingprisen.
Stine Bolther
(f. 1976) er journalist, forfatter og radio/tv-vært og har i 20 år arbejdet som rets- og kriminalreporter. Hun har skrevet 11 bøger, bl.a. true crime-bestsellerne om de tidligere drabschefer Ove Dahl, Kurt Kragh, Bent Isager-Nielsen, Jens Møller Jensen og Ove Pedersen.

Bogen er et anmeldereksemplar tilsendt af Politikens forlag, hvilket dog ikke har påvirket min bedømmelse af bogen.

 

lån bogen på biblioteket

Bedømmelse
Karakter