0 kommentarer

Lises flugt af Annegert Fuchshuber

af d. 21. august 2006
Info
 
Sideantal

27

Udgivet

1995

ISBN

87-90189-05-1

Originaltitel

Karlinchen

 

“Lises flugt” er underlig og anderledes og ligner ikke andre billedbøger for små børn. Men den er god. Illustrationerne er abstrakte og fra dem strømmer mystikken, som resten af historien er præget af.
Historien er let, men samtidig fornemmer man, at noget gemmer sig bag denne eller enkle tekst og billedbogens tegninger. Illustrationerne udtrykker til tider varme, men også kulde, mystik, frygt og det, at være alene og fremmed for omgivelserne.

Historien går ud på, at pigen Lise flygter, da hendes hus brænder ned. Hun rejser derefter alene rundt og søger varme, nærhed og kærlighed. Hun føler sig fremmed og uvelkommen og bliver afvist adskillige steder, hun besøger.
Når ikke hun bliver afvist, må hun indse, at hun ikke passer ind, og hverken spiser sten eller døde mus, og hun har heller ingen hale. Desuden er hun beskidt eller ubrugelig; synes hun selv.

Lise bliver trist til mode, og opgiver håber hver gang, hun må rejse videre, for at finde et nyt hjem – og mon hun nogensinde gør det? Vil hun nogensinde finde en, som er lige så anderledes og underlig, som hun selv er? – vi får se.

Lille Lise føler sig anderledes og underlig. “Lises flugt” eller “Karlinchen”, som den hedder på originalsproget tysk, handler om hendes frygt for at være alene og hendes lyst efter at blive anerkendt og accepteret blandt nogen.
Igennem historien møder vi både stenspisere, mystiske silkehaler, venlige krager og mange flere væsner.

Alt i alt er “Lises flugt” en rigtig fin billedbog med flotte illustrationer og bogen er et gennemtænkt og pænt stykke arbejde. Annegert Fuchshuber har gjort det godt.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter