0 kommentarer

Livsstil af Thomas Boberg

af d. 26. juli 2014
Info
 
Sideantal

118

Udgivet

2005

ISBN

87-595-2506-1

 

Det er næppe en overdrivelse at kalde Thomas Boberg for en af de mest produktive, yngre digtere vi kan opdrive her i landet.

De fleste kender måske Boberg fra de rejsebeskrivelser han har bedrevet, men han har faktisk også en imponerende række digtsamlinger på samvittigheden. Vel at mærke digtsamlinger, som jeg tror de fleste læseheste vil være glade for at læse.

En af disse digtsamlinger er “Livsstil”, der med sine 118 sider ikke kan påstås at være en af de bøger, der optager meget plads på bogreolen.

Trods sit beskedne sideantal indeholder samlingen mange fine og væsentlige digte, der oftest handler om livet, hverdagen og den melankoli nogle mennesker har inde i sig. Digtene er skrevet i et ligefremt sprog, hvor der ofte anvendes sarkasme, og det satte undertegnede anmelder stor pris på.

Digtene i første halvdel af bogen fængede mig mest, måske fordi digtene var korte, overskuelige og ligefremme.

I anden halvdel af samlingen synes jeg det gik ned ad bakke for Boberg, digtene blev længere og noget mere kluntede og tunge i formuleringerne. Måske vil jeg endda gå så vidt som at kalde enkelte af digtene for lettere forvrøvlede. Det bevirkede, at jeg havde svært ved at bevare koncentrationen til sidst, hvilket er en skam, for Boberg er en talentfuld forfatter, der kan sit håndværk.

Jeg giver 3 stjerner for “Livsstil”, der er en ganske fin og udmærket digtsamling, der dog ikke er blandt de bedste bøger, som Boberg har skrevet.

 

Lån bogen på Bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter