0 kommentarer

Asterios Polyp af David Mazzucchelli

af d. 25. juli 2014
Info
 
Sideantal

Ca. 340 sider, alle illustreret i farver

Udgivet

2012

ISBN

978-87-92246-53-0

Originaltitel

Asterios Polyp (amerikansk)

 

Hvem er man egentlig og er det muligt at ændre sig?

David Mazzucchelli forsøger at beskrive manden Asterios Polyp og gør dette ganske fantastisk i denne graphic novel, som er udgivet i 2012. For mit vedkommende er det ikke første gang at jeg støder på Mazzucchelli – jeg har læst en af hans graphic novels på et tidligere studie, og dette var en fortolkning af Paul Auster’s “City of Glass” og allerede dette værk var jeg ellevild med. Da jeg så denne på biblioteket måtte den med hjem med det samme og jeg har ikke fortrudt dette valg. Asterios Polyp er en ganske mærkværdig mand – han er universitetsprofessor på Cornell University, som ligger i New York og han har en frygtelig tendens til at mene, at han altid har ret.

Hans liv er desuden præget af en bestemt følelse – nemlig den at man bliver iagttaget og dette stammer fra dengang han fik at vide, at han havde en tvilling, som døde. Han underviser i arkitektur til trods for at han aldrig har bygget noget exceptionelt – hans første værk skabes faktisk da han er stoppet som professor og bor hos en familie. Her designer han et legehus til drengen i familien og han begynder på andre projekter. Vi ser hele hans livshistorie og dette især fra årene hvor han var sammen med kollegaen Hana, som han blev gift med og skilt fra. Vi ser deres op- og nedture i ægteskabet og som læser får man medlidenhed med Hana, da Asterios ikke er helt sædvanlig, men også Asterios, da han har en form for behov for at have ret. Dette gælder hvad enten det er en diskussion med Hana eller med en tilfældig på en bar.

Mazzucchelli har valgt at portrættere en mand, som har flere sider end man umiddelbart tror i begyndelsen og det er ganske interessant at læse om denne mand. Mazzucchellis illustrationer er letforståelige og måden tekst og billede passer sammen er helt i skabet.

Jeg kan bestemt anbefale denne historie, som giver stof til eftertanke om hvem vi er og hvad der ville ske hvis vi var nødt til at skifte livets retning fuldstændig.

Lån bogen på Bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter