0 kommentarer

Limes billede af Leif Davidsen

af d. 19. marts 2013
Info
 
Sideantal

300

Udgivet

1998

ISBN

87-595-0975-9

Originaltitel

Limes billede

 

Det var første gang, jeg læste noget af Leif Davidsen – og hold da op, jeg blev blæst omkuld.

Hovedpersonen er Peter Lime, der er paparazzi-fotograf. Han har haft et par scoops i sit liv – og nu er et nyt måske under opsejling. Han får taget nogle kompromitterende billeder af en politiker med en elskerinde, men der er kræfter, der ikke ønsker disse billeder trykt.

Umiddelbart efter dukker et billede fra Peters fortid op – og så skifter historien spor. Da Peters kone og datter brænder inde, lægges hans liv i ruiner. Er det det gamle eller det nye billede der har trigget nogen og noget? I hvert fald knuses Peter Limes liv som et spejl – og kun han selv kan bygge det op igen, – han må finde sammenhængen mellem billederne og dødsbranden.

Gennem en meget blufærdig og personlig skildring af Peter Lime, formår Leif Davidsen at bygge en thriller op, der ikke kun er biljagter, skydevåben og øst/vest konfrontationer. Det drejer sig her om virkelige mennesker, der skildres i virkelige miljøer.

Mit eneste kritikpunkt til bogen er rent typografisk – der mangler afsnit og kapiteloverskrifter, så man som læser lige kan få vejret, inden vi skal videre. Dette gør bogen tung at læse, og det kunne have bevirket, at jeg slet ikke havde taget den ned af hylden.

Bogen er fra 1998. Det siges, at romanen lå klar til udgivelse i 1997, men så døde Prinsesse Diana i august 1997 og forfatteren trak bogen tilbage for ikke at blive beskyldt for at spekulere i en aktuel tragedie.

Lån bogen på Bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter