0 kommentarer

Lillebror og Silver af Renée Toft Simonsen

af d. 8. oktober 2006
Info
 
Sideantal

44

Udgivet

2006

ISBN

87-567-7770-1, 978-87-567-7770-4

 

At mødre nogle gange stiller sig på tværs af ens planer må Lillebror også sande i denne bog, ”Lillebror og Silver”, som er skrevet af Renée Toft Simonsen. Indtil videre er det blevet til to af slagsen hvor den anden ”Lillebror og Kysse-kvælerslangen” er i samme stil med samme lækre forside og indbydende layout.

I denne bog har Lillebror lånt nogle film om slædehunden Silver. Mor fastholder stædigt at han skal tage ned og aflevere dem tilbage, da han har haft dem over en måned. Godt forurettet tager han af sted, men kommer ikke længere end til forhaven inden hans fantasi tager styringen. Pludselig står Silver ved siden af ham og Lillebror binder ham for slæden. Samtidig bliver det ellers så gode vejr skiftet ud med en frygtelig snestorm. Igennem dette strider de to sig, på jagt efter nogle tyve og undervejs slutter vennen Anton sig til dem. Udstyret med både sværd, pistoler, maskingevær, skjolde og hjelme fortsætter de sammen den dramatiske forbryderjagt.

Det hele får en pudsig drejning, da man ser hele scenariet gennem storesøster Karlas og hendes anden lillebror Mads Mortens øjne. Da tager det sig ganske anderledes ud. Drengene er plantet midt på græsplænen med diverse effekter rundt om sig og en kælk med to videofilm spændt foran. Reaktionen fra dem er da også lige til at grine af, da de søger en fornuftig forklaring på situationen hos Mor der er kommet frem i døren.

“Hvad pokker sker der for den dreng? Han er da ikke rigtig klog,” sagde Mads Morten med himmelvendte øjne. Mor smilede.
“Ja, det ved jeg heller ikke. Jeg havde ellers bedt ham om at gå ned og aflevere de film, men det har han meget svært ved. Lillebror, Lillebror, gå så ned og få afleveret de film, ” råbte mor ud i haven.
Det gav et sæt i Lillebror, der kiggede hurtigt op på sin mor.
“Ja, ja, jeg er på vej,” råbte han tilbage. Så vendte han sig mod Anton. “For helvede og for søren, skynd dig, Anton, vi må væk. Der står en kæmpe drage lige derovre. Løb, Silver, løb,” råbte Lillebror.

Jeg er helt sikker på at børn fra 4 år vil elsker historien og til voksne er det helt sikkert heller ikke en skade til at læse bogen. Man bliver lige mindet om, at verden set med et barns øjne absolut ikke ser ud som de voksnes.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter